Kako do knjige

Fizički dolazak u Gradsku knjižnicu Rijeka od danas moguć samo s COVID-potvrdom

Pravilo o obaveznoj COVID-potvrdi vrijedi za sve starije od 16 godina, a potrebno ju je pokazati djelatnicima pri ulasku u prostorRIJEKA – Prema odluci Stožera civilne zaštite za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom i za ulazak u prostore Gradske knjižnice Rijeka potrebna je važeća EU digitalna COVID-potvrda ili drugi važeći dokaz propisan odlukom Stožera. Pravilo vrijedi za sve od 16 godina starosti, a obveza za postojanje potvrde mlađima od 16 godina ne postoji, kao i za sve izuzetke.


Prilagođeni oblik


Potvrdu je potrebno pokazati djelatnicima pri ulasku u prostor, međutim to ne znači da oni koji nemaju ili ne žele koristiti COVID-potvrdu postaju uskraćeni za usluge Gradske knjižnice Rijeka u prilagođenom obliku.


Gradska knjižnica Rijeka nastojat će gdje god je to moguće usluge prilagoditi i oblikovati u formu dostupnosti najvećem mogućem broju građana. Tako je građanima na raspolaganju mogućnost online upisa, mogućnost RCC produživanja članstva i plaćanja zakasnine. Članovima Gradske knjižnice dostupna je i e-knjižnica za mobitele i tablete za čije korištenje je potrebna samo instalirana aplikacija i PIN, koji se može dobiti javljanjem knjižnici. Moguće je koristiti i uslugu »Knjiga u škartocu« kojom se unaprijed može naručiti željene naslove. Ta se usluga u novim uvjetima modificira, te korisnici koji nemaju COVID-potvrdu naručeno trebaju preuzeti na vratima lokacije, a mogućnost se može koristiti na svim lokacijama Gradske knjižnice.


Mail narudžbe
Također, knjige iz Palače Modello i Filodrammatice moguće je naručiti preko mailova tih lokacija: [email protected] i [email protected] Svi oni koji imaju potrebu samo vratiti građu bez ulaska u prostore Gradske knjižnice mogu to učiniti ubacivanjem u kutije na ulazu, dok se programi Gradske knjižnice u fizičkim prostorima nastavljaju odvijati prema važećim mjerama s time da je obvezno posjedovanje važeće COVID-potvrde te rezervacija mjesta javljanjem na mail: [email protected]