Dva suprotna ambijenta

Festival sportske rekreacije spojio je zeleno i plavo

Sanja GašpertPLATAK – Festival sportske rekreacije Platak 2020, koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije »Sport za sve« Primorsko-goranske županije i KŠR Gorovo, proteklog je vikenda prvi put spojio zeleno i plavo, ono jedinstveno što ovaj kraj ima.


Subota na Platku i nedjelja na Kantridi, dva potpuno suprotna ambijenta, dvije potpuno različite temperature zraka, različiti i atraktivni programi. Sve to na razdaljini vidljivoj prostim okom. U subotu se na Platku održao sportsko-rekreativni program u prirodi, koji je zadovoljnim sudionicima, koji su ispunili omiljeno izletište i uživali u ugodnim temperaturama, ponudito stolni tenis u suradnji sa STK Opatija 08 te badminton, crossminton i mini tenis, u suradnji s KŠR-om Gorovo, a ovaj je klub ponovio najuspješne atrakcije proteklog vikenda kao što su hokej, mini golf, disc golf, gađanje mete, streličarstvo, kuglanje, rušenje čunjeva i gađanje mete.


U aktivnostima su sudjelovali pripadnici svih generacija s različitih područja regije, Hrvatske pa čak i ponešto turista, što je dokaz da je festival zaživio punim plućima i da je itekako prepoznat i dalje od granica PGŽ-a. U nedjelju se festival po prvi put spustio na more i to atraktivnim novim sadržajem – SUP-om. Na plaži kod stadiona Kantrida i u suradnji sa SUP Spotom Rijeka, održala se edukacija vožnje SUP-a, a potom su svi zanteresirani zaveslali morem. Osim samih sudionika, uživali su i posjetitelji na ispunjenoj plaži koji su promatrali događaje sa zanimanjem, jer je bilo atraktivnih vožnji, još atraktivnijih padova kao i brojnih zanimljivih situacija. Tečaj je predvodila instruktorica Vedrana Brnčić, koja je za svakog pronašla vremena i cijelo vrijeme veslala i savjetovala veslače.
Ovim atraktivnim programom Festival je dobio još jednu novu dimenziju te je za vjerovati da ovo nije posljednji put da će veslači doći na svoje.