Učenica OŠ Srdoči

Ema Šarčević osvojila prvo mjesto na međunarodnom natjecanju “Poster mira”

Sanja Gašpert

Riječ je o natjecanju koje organiziraju internacionalni lions klubovi, provodi se u lokalnim zajednicama i osnovnim školamaUčenica petog razreda Osnovne škole Srdoči Ema Šarčević osvojila je prvo mjesto na Međunarodnom natjecanju “Poster mira”, što se u svijetu organizira od 1988. godine, a u Hrvatskoj unazad nekoliko godina i Ema Šarčević je hrvatska pobjednica za 2021./22. godinu.


Riječ je o natjecanju koje organiziraju internacionalni lions klubovi, provodi se u lokalnim zajednicama i osnovnim školama, a djeca iz 180 zemalja u svijetu, svojim likovnim izričajem govore o miru. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je “Svi smo mi povezani”, a sudjelovali su učenici starosti od 11, 12 i 13 godina.


Mladi su morali zamisliti i vizualno istražiti svoju viziju međusobne povezanosti svih ljudi. Na ovaj natječaj pristigla su 134 rada iz 22 hrvatske osnovne škole, Ivana Dužević bila je mentorica nagrađene riječke učenice, a sponzor cijele akcije bio je Lions klub Korzo.
Drugo mjesto osvojila je učenica sedmog razreda Mia Brataljenović OŠ “Vladimir Nazor” iz Đakova, a treće mjesto pripalo je Marti Gei Vuksanović, učenici petog razreda OŠ “Viktorovac” iz Siska.


Proglašenje pobjednika bit će 20. studenog preko ZOOM aplikacije, a svi pristigli radovi izložit će se u OŠ “Antuna Bauera” u Vukovaru, do 24. studenoga.


Najbolji hrvatski radovi odlaze u Ameriku, gdje će biti predstavljeni javnosti, a nagrađenim učenicima uručit će se prigodne nagrade – različiti školski pribor te simbolična novčana sredstva.