Ford Ranger

DVD Bakar dobio novo vatrogasno vozilo, vrijedno je 300.000 kuna

Sanja Gašpert

S prezentacije na Žalu ribara

S prezentacije na Žalu ribara

Vozilo je namijenjeno za šumske požare, ima kapacitet 400 litara vode i dodatak za pjenu i tlak, a posebno će nam koristiti za naša brdovita područja, objasnio je Darko Pavletić



Vatrogasci DVD-a Bakar dobili su novo vatrogasno vozilo Ford Ranger, koje im je početkom kolovoza uručeno u Državnoj vatrogasnoj školi Hrvatske vatrogasne zajednice u Zagrebu, a koje su, nakon opremanja potrebnom vatrogasnom opremom, svojim sugrađanima predstavili na Žalu ribara u Bakru.


Terensko pick-up vozilo ukupno je vrijedno 300 tisuća kuna, točnije 246 tisuća kuna plus oprema u koju je Grad Bakar uložio još 76 tisuća kuna, a nadogradnju vozila izvela je zagrebačka tvrtka Vatropromet.


Predstavljajući vozilo na bakarskom Žalu ribara, predsjednik DVD-a Bakar Darko Pavletić, koji je i predsjednik Vatrogasne zajednice Bakar, istaknuo je kako će vozilo omogućiti veću mobilnost i brzinu.




– Vozilo je namijenjeno za šumske požare, ima kapacitet 400 litara vode i dodatak za pjenu i tlak, a posebno će nam koristiti za naša brdovita područja. Njime ćemo biti mobilniji i brži te ćemo na taj način štedjeti ljude – kazao je Pavletić.


Dodaje kako je vozni park DVD-a Bakar trenutačno zadovoljavajući, a DVD ima i zadovoljavajuću vatrogasnu opremu te broji 24 operativna člana.


– Nabavka vatrogasnih vozila za dobrovoljna vatrogasna društva hvalevrijedan je projekt Vlade RH, tim više što i Grad Bakar svesrdno podržava Vatrogasnu zajednicu Bakar.


Dokazali smo to i nedavno otvorenim novoizgrađenim vatrogasnim domom za DVD Škrljevo, a ishodovali smo građevinsku dozvolu i za izgradnju vatrogasnog doma Hreljin te se nadamo kako ćemo ga izgraditi u bliskoj budućnosti uz pomoć europskih sredstava.


Vrijednu donaciju vatrogasne opreme iz Njemačke nedavno je dobio i DVD Zlobin – kazao je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, poželjevši vatrogascima da imaju što manje posla.


Novo vozilo i vatrogasce blagoslovio je bakarski župnik vlč. Nikica Jurić, a nakon blagoslova bakarski su vatrogasci održali kratku prezentaciju.