Drugu godinu zaredom

Dondolaši izdali humanitarni kalendar za liječenje malog Maura Baraka, evo kako i vi možete pomoći

Sanja Gašpert

Kalendar je tiskan u tisuću komada, a prodaje se po cijeni od 50 kuna

Kalendar je tiskan u tisuću komada, a prodaje se po cijeni od 50 kuna

Nakon što su lani pomogli potrebite obitelji s područja Grobnika, ove će godine prikupljeni novac ići Mauru Baraku, jedanaestogodišnjem dječaku, koji se već šest godina liječi od rijetke i teške bolestiČAVLE – Drugu godinu za redom Grobnički dondolaši izdali su humanitarni kalendar, a nakon što su prošle godine pomogli potrebite obitelji s područja Grobnika, prikupljena sredstva od ovogodišnjeg kalendara Dondolaši će darivati malenom Mauru Baraku, jedanaestogodišnjem dječaku iz Rijeke, koji se već šest godina liječi od rijetke i teške bolesti – kongenitalne pseudoartroze tibije i fibule, zbog koje mu se ne okoštava potkoljenica.


Do danas je imao jednu operaciju na mozgu u Zagrebu i tri operacije noge u Beču. Nijednu od operacija u Beču mu nije platio HZZO, baš kao ni ostale troškove liječenja koje su Maurovi roditelji uz pomoć donacija građana platili već oko pola milijuna kuna.


– I ovo leto smo napravili humanitarni kalendar, a vas prikupljeni iznos gre za Maura Baraka kojemu su potribne nove operacije va Beču. Kalendari se moru kupit va Caffe baru Centar, TZ-u Čavle i pu sakoga dondolaša. Morete kupit i više od jednoga primjerka. Kupite kalendar, storite dobro djelo i uživajte va najorginalnijen kalendaru koga morete nać, kaže Frenki Fućak, inicijator ove humanitarne akcije.
Kalendar je tiskan u ediciji od tisuću komada, a cijena jednog kalendara je 50 kuna. Donacije su moguće i na Facebook stranici facebook.com/PomocZaMalogMauraBarak. Predivan kalendar simbola Grobnišćine može se naručiti i na [email protected]


U tiskanju kalendara pomogli su pojedinci i tvrtke, a Dondolaši svima zahvaljuju, posebno sponzorima – Libra, općine Čavle i Jelenje, IGM Minerali, Lutec Racing, Termoservis Čargonja, Optimare, Automotodrom Grobnik, kao i medijskim pokroviteljima, Novi list, Radio Rijeka i Kanal Ri.


Posebne zahvale upućuju i osobama koje su pomogle snimanja na lokacijama Kovačije Dražice, Mlina u Matrinovom Selu, kao i Krilima Kvarnera. Uz sponzore, doprinos su dali i fotografi koji su se odrekli honorara, a bez čije profesionalnosti i iskustva ovo ne bi bilo moguće. Fotografije su snimili Aleksandar Saša Tomulić, Alen Kregar, Zlatko Morić, Roni Brmalj.


– Dokazujemo da nismo aktivni samo u maškarano vrijeme i za potrebe istog, nego i u raznim aktivnostima u našim općinama i šire. Posebno sam ponosan na naš humanitarni rad. Mislim da kroz humanitarni rad osnažujemo povezanost s ljudima, a i siguran sam da potičemo i njihovu međusobnu povezanost koja je danas potrebna kao nikada prije. Biti Dondolaš ne znači samo nositi uniformu i nastupati na karnevalima, već biti osoba na koju se može računati te osloniti kada je to potrebno. Po odazivu mještana, a i ljudi iz šire okolice vidim da u tome i uspijevamo. Hvala vam svima koji na bilo koji način pomažete naše aktivnosti, poručuje Fućak.