Trošio za osobne potrebe

Direktor riječke tvrtke prijavljen za utaju i pronevjeru: Optužen da je oštetio državni proračun za milijune kuna

Vladimir Mrvoš

Policija / NL arhiva

Policija / NL arhiva

Počinio je dva kaznena djela utaja poreza ili carine, kao i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga...RIJEKA – Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje i kazneno prijavili 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.


Sumnjiči se da u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi kao odgovorna osoba riječke tvrtke, u razdoblju od kolovoza 2017. pa do ožujka 2019. godine, nije za poslovanje iste obračunao i prijavio porez. Također je od svibnja do kraja 2018. godine s računa tvrtke podizao novčana sredstva koja je koristio za osobne potrebe.


Teška šteta


Time je počinio dva kaznena djela utaja poreza ili carine, kao i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Pritom je materijalno oštetio Državni proračun Republike Hrvatske za više od 3.700 000 kuna.
Po završetku istraživanja, 37-godišnjak je za navedena kaznena djela prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a za kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga prijavljena je i spomenuta riječka tvrtka.