Ekoplus

Direktor smetlišta Marišćina dao ostavku nakon mjesec dana novog mandata, odmah mu našli zamjenu

Biljana Savić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Ostavka dosadašnjeg direktora Miodraga Šarca stupa na snagu 30. studenoga, a novi direktor Luka Traven preuzima dužnost 1. prosinca ove godineIako se ova informacija po kuloarima povlači već nekoliko dana, tek danas je postala službena – predsjednik Uprave Ekoplusa Miodrag Šarac podnio je neopozivu ostavku, iz osobnih razloga. Ostavku je jednoglasno prihvatila Skupština društva, a za novog direktora Ekoplusa d.o.o. imenovan je Luka Traven.


Kako navode na službenim internetskim stranicama Ekoplusa, ostavka dosadašnjeg direktora Šarca stupa na snagu 30. studenog ove godine, a novi direktor preuzima dužnost 1. prosinca.


Podsjetimo, Šarac je na samoj sjednici Skupštine trgovačkog društva Ekoplus, nakon provedenog selekcijskog procesa, jednoglasnom odlukom svih članova Skupštine 31. kolovoza ove godine ponovo izabran za predsjednika Uprave trgovačkog društva Ekoplus, na čijem je čelu bio od lipnja 2019. godine i novi je mandat, da nije bilo ovoga obrata i »osobnih razloga«, trebao obavljati sljedeće četiri godine.


Zahvala radnicima
– Nisam spreman na situaciju da se politički manipulira mnome i mojim imenom s obzirom na učestale, neargumentirane i lažne informacije koje se vežu uz moje ime i uz moj dosadašnji rad. Zadovoljan sam što smo tijekom proteklih petnaest mjeseci napravili na CGO-u Marišćina, koji posljednjih više od mjesec dana nema neugodnih mirisa.


Zahvaljujem kolegama i radnicima Ekoplusa na dosadašnjoj suradnji i njihovu trudu da centar dovedu u red i novom direktoru želim puno uspjeha u radu, kazao nam je Miodrag Šarac i istaknuo da se na Marišćinu nije došao baviti politikom.– Ali se politika počela baviti mnome, a to nije dobro. Odlazim zadovoljan onim što smo postigli u mom kratkom mandatu. Centar danas u tehničkom smislu radi bolje nego ikad prije. Sustav zaprimanja i obrade otpada je uređeniji, proizvodni procesi su funkcionalniji, a uspjeli smo postići i ono što se činilo neizvedivim – zaustaviti neugodne mirise.


Sve uvijek na kraju dođe na svoje, pa će kad se prašina slegne, mnoge stvari biti jasnije. Posebno želim zahvaliti svojim radnicima i kolegama koji su mi bili najveća podrška od prvog dana. Oni zaslužuju veliko poštovanje jer svoj posao, koji nije nimalo lak ni lijep, obavljaju predano i najbolje što mogu, a novi direktor ima sad dobru podlogu, dodao je Šarac.


Travenove reference


Novi direktor Luka Traven izvanredni je profesor na Medicinskom fakultetu na Katedri za zdravstvenu ekologiju, a bio je u utakmici za ovu nezahvalnu direktorsku fotelju još početkom godine, kad je u nju trebalo smjestiti nekoga umjesto Josipa Dedića.Travenove reference su tu – doktor je znanosti zdravstvene ekologije, magistar znanosti zaštite okoliša, magistrirao je u švedskom sveučilištu u Lundu i diplomirani je inženjer biologije i ekologije. Dosad je radio na Medicinskom fakultetu u Rijeci i kao stručni suradnik u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.


Gospodarenje otpadom, zdravstvena ekologija, industrijska ekologija, samo su neki od njegovih kolegija i stručnih radova, pa se na osnovi toga može konstatirati da je njegova stručnost za prvog čovjeka Ekoplusa neupitna. Kakvim će se pokazati na djelu, pokazat će vrijeme.