Asistentica

Dini Rešetar Maslov priznanje Europskog proteomskog udruženja

Ingrid Šestan Kučić

Foto Facebook

Foto Facebook

Nagrada joj je dodijeljena kao priznanje i zahvala za višegodišnji predan rad na povezivanju i edukaciji mladih znanstvenika koji djeluju u području proteomike u Europi i šireAsistentica Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci dr. sc. Dina Rešetar Maslov dobitnica je nagrade EuPA Vision and Commitment award 2020, koju dodjeljuje Europsko proteomsko udruženje (European proteomics association, EuPA).


Nagrada joj je dodijeljena kao priznanje i zahvala za višegodišnji predan rad na povezivanju i edukaciji mladih znanstvenika koji djeluju u području proteomike u Europi i šire. Europsko proteomsko udruženje (EuPA) okuplja izvrsne istraživače u području proteomike od 2005. godine, a dr. Rešetar Maslov postala je punopravnom članicom europskog udruženja 2016. godine kroz članstvo u Hrvatskom društvu za proteomiku.


Nedugo zatim od strane Hrvatskog društva imenovana je u radnu skupinu zaduženu za osnivanje Kluba mladih istraživača u proteomici (Young Proteomics Investigators Club, YPIC) čija svrha je kontinuirano povezivanje i edukacija mladih istraživače iz Europe.
Rad dr. Rešetar Maslov prepoznat je i ranije te je jednoglasno izabrana za prvu potpredsjednicu, a zatim i predsjednicu Kluba, koji djeluje pod okriljem Europskog proteomskog udruženja od 2016. godine.


Od osnivanja Kluba do danas kroz svoje volontersko djelovanje dr. Rešetar Maslov sudjelovala je u kreiranju logističkog sustava i organizacije Kluba, kreiranju i koordinaciji aktivnosti te vodila i savjetovala grupu mladih entuzijasta koji su pridonijeli jačanju vidljivosti Kluba i njegovih aktivnosti.


Inicirala je, organizirala i suorganizirala različite besplatne edukativne i društvene aktivnosti (YPIC Educational/Mentoring day, YPIC Meet the expert, YPIC webinars, YPIC Challenge, YPIC surveys) namijenjene prvenstveno mladim istraživačima u proteomici, ali i šire.


Kroz svoj je rad pridonijela edukaciji i povezivanju mladih istraživača, ali dugoročno gledano i sudjelovala u kreiranju nove generacije izvrsnih istraživača u proteomici, kojoj i sama pripada.