Nezavisni kandidat

Davor Štimac otkrio tko financira njegovu kampanju, predstavio svoje zamjenike

Sanja Gašpert

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Izbor Maše Magzan i Marina Račića za kandidate za zamjenike Davora Štimca su podržali i osnivači udruge Građani prije svega, koja stoji iza liste Davora ŠtimcaMaša Magzan i Marin Račić kandidati su za zamjenike nezavisnog kandidata za riječkog gradonačelnika Davora Štimca, koji je istaknuo kako se radi o timu koji je odabran među dvadesetak renomiranih kandidata raznih struka.


Izbor Magzan i Račića su podržali i osnivači udruge Građani prije svega, koja stoji iza liste Davora Štimca.


– Ponosim se svojim timom, a kad pogledam sve te vrsne ljude i njihove životopise ostvarene izvan politike, mogu samo poručiti da je moj tim spreman za europsku ligu, za europsku Rijeku. Nitko od mojih suradnika ne ulazi u politiku ostvariti sebe jer su to već sve ostvareni ljudi, oni dolaze u politiku da bi ostvarili Rijeku, kao grad visokog standarda.
To je zadatak koji smo si sami postavili i mi ćemo ga izvršiti. Ovo je tim za promjene koje Rijeka toliko dugo čeka. Želimo da naš grad bude ljepši, onakav kakvim ga žele građani – rekao je Štimac.


Istaknuo je kako je Maša Magzan docentica interdisciplinarnih društvenih znanosti, profesorica visoke škole u trajnom zvanju, s dvadesetogodišnjim iskustvom konzultanta i predavača na privatnim i državnim ustanovama u SAD-u i Hrvatskoj.


Marin Račić je diplomirani inženjer arhitekture, vodeći stručnjak za Building Information Modeling tehnologiju u Hrvatskoj, suosnivač arhitektonskog studia MR 2 i član Odbora za arhitekturu i graditeljstvo udruge Glas poduzetnika.


Štimac je kazao kako će fokus Maše Magzan biti na kulturi, umjetnosti i obrazovanju, ali i razvoju dijaloga. Račić je, pak, stručan u prostornom planiranju i urbanizmu, što su primarni alati razvoja koje svaka gradska uprava ima na raspolaganju.


Ima i dokazanu ekspertizu u digitalnim tehnologijama, pa će dati velik doprinos u digitalizaciji grada, a to je jedan od naših ključnih ciljeva, za pokretanje i povezivanje Rijeke, rekao je Štimac.


Magzan je najavila da će se posvetiti promjeni narativa i sveukupne organizacijske kulture grada Rijeke, jer vjeruje da svojim stručnim znanjima može pridonijeti tom važnom cilju. Račić je najavio kako će se baviti urbanizmom i planiranjem prostora, a posvetit će se i digitalizaciji grada, kao i izradi prostornog informacijskog modela Rijeke.


Tako će se projekti, planovi i građevinske dozvole donositi, provoditi i izdavati brže i preglednije za sve građane.


Štimac je najavio kako će za desetak dana predstaviti i svoju listu za Gradsko vijeće, a odgovarajući na novinarsko pitanje o izvorima financiranja svoje kampanje, kazao je kako njega i njegove ljude financiraju sami članovi, simpatizeri i ljudi koji ga okružuju.