Lokalni izbori

Davor Jurčić ispred Akcije mladih objavio kandidaturu za gradonačelnika Kastva

Slavica Kleva

Davor Jurčić

Davor Jurčić

Osim loše vlasti, moj osnovni motiv i pokretačka snaga iskrena je ljubav prema Kastvu, stoga se želim okrenuti pozitivnoj budućnosti, za koju imamo ozbiljan program i viziju, poručio jeDavor Jurčić, kandidat je Akcije mladih za gradonačelnika Grada Kastva, što je i službeno na konferenciji za novinare objavio. Uz predsjednika stranke Akcije mladih, Vjekoslava Rubešu, ukratko je ukazao na smjernice programa koje če tijekom narednog razdoblja do izbora i prezentirati.


– Ovim putem zahvalio bih svima koji su prepoznali naš, a tako i moj, dosadašnji rad na poboljšanju uvjeta života u našem gradu. To i jest razlog za moju kandidaturu, sve veća, rastuća podrška građana koji me pozivaju na ponovnu kandidaturu, koji su prepoznali našu viziju razvoja Kastva i koji očekuju da preuzmemo odgovornost za vođenje grada., kazao je u samom uvodu Jurčić.-


Zahvalio bih i onima koji se toj ideji nesebično daju, a iz dana u dan u sve većem broju i priključuju. Da nije bilo vas sugrađani, do ovoga ne bi došlo. Motivacija za stvaranje boljega, održivog i osviještenog grada nikad nam nije falila, ali dobar dio te motivacije dolazi i iz pozitivne reakcije građana koji prepoznaju naš rad, kroz zastupanje zdrava razuma u vijeću koje je lagano izgubilo kompas.
Stoga iskreno zahvaljujem na svim poslanim upitima, hvala i na svim pruženim rukama, hvala na pružanju potpore na dnevnoj bazi i hvala za svu potporu ideji koju živimo. oni koji nas poznaju znaju da zbilja živimo ideju boljeg, pravednijeg i transparentnijeg Kastva.


Da Kastav nosimo u srcu, a time i sve građane koji žele bolje sutra za čitavu zajednicu. Znaju da nismo političari prošlosti nego borci za bolji Kastav i sve građane našega grada. Ne želim trošiti riječi na dosadašnju vlast i negativnosti koje su me motivirale da se politički aktiviram.


Osim loše vlasti, moj osnovni motiv i pokretačka snaga iskrena je ljubav prema Kastvu, stoga se želim okrenuti pozitivnoj budućnosti, za koju imamo ozbiljan program i viziju.


– Kako smo detektirali probleme, shvaćali smo da imamo i rješenja, da iza sva kritike imamo i odgovore kako se može bolje. Živimo u gradu koji je u mnogo stvari povlašten s obzirom na strukturu stanovništva, a u relativnom odnosu je i ‘zemljopisno malen i bogat.’


Upravo zbog toga smatram da trebamo, a znam da s ovakvim proračunom i možemo biti u mnogo čemu prvi i primjer drugima, moderniji, bolje uređeni te puno više na usluzi građanima Kastva. Imamo program u koji uključujemo građane i potičemo ih da ga sukreiraju s nama.


Ozbiljnije ću uključivati građane i u odlučivanje, povećati transparentnost rada, i provoditi direktniju demokraciju, pojasnio je kandidat za gradonačelnika Kastva.


– Moja vizija Kastva je vizija modernog, naprednog grada koji će u svemu težiti naprednim i čak nekonvencionalnim rješenjima. Tu mislim na moderne kapitalne projekte u kojima će naglasak biti na održivosti, energetskoj neovisnosti i zelenim tehnologijama (tu mislimo na školu, vrtiće, sportske objekte, pa i gospodarenje otpadom i razvoj gospodarstva).


S druge strane, naš najznačajniji resurs, kulturnu i povijesnu baštinu, gradsku jezgru, prezide, terasaste vrtove, planiramo ne samo očuvati, već obnavljati i vraćati u funkciju; poticati i razvijati malu i ekološku poljoprivredu, zelenu transformaciju, obnovu dolaca i vrtova, i općenito težimo očuvanju i vraćanju vizure Kastva, kako jezgre tako i šume, obradivih površina i starih sela.


Vizure koja je mnogo zelenija i autohtonija od one koju možemo očekivati daljnjom betonizacijom. Istodobno ćemo oplemenjivati sve javne površine, ozelenjivati, privoditi u funkciju i približiti te prostore građanima, kako bi podizali kvalitetu života i same


– Možda nas neki još uvijek ne prepoznaju jer ne dijelimo besplatno građanima cvijeće kupljeno proračunskim novcem, ne bavimo se humanitarnim radom u majicama i pod zastavama stranke. Mi smo izabrali da građane zastupamo na drugi način.


Da budemo stvaran glas građana u svim dosadašnjim vijećima, da na poziv građana izlazimo na teren i pokušamo zajednički riješiti probleme svih koji nam se s problemom obrate, da građane uključujemo u izradu programa i da uvijek nađemo vremena za svakog tko nas kontaktira i kome treba pomoći. Naš program je već sada kvalitetan i spreman za javnost, naravno program je to na koji će građani uvijek moći utjecati te ga sukreirati, naglasio je Jurčić.


– Oni koji me poznaju, znaju do kojih principa držim i kakav sam kao čovjek, a za one koji ne znaju – Ja sam Davor Jurčić i kandidiram se za gradonačelnika kako bi služio svojim sugrađanima i svome gradu.


– I stoga, ako umjesto napuhanih ega želite poniznost i umjerenost, umjesto populizma iskrenu ljubav prema gradu, umjesto nepotizma transparentnost, ako smatrate da je vrijeme da povisite svoja očekivanja od lokalne samouprave, ako smatrate da je vrijeme da građani kažu dosta političkoj kasti, tada nam se pridružite i dajte nam potporu na izborima 16. svibnja, vrijeme je, probudimo Kastav, zaključio je Jurčić.