Uspješan program

Čavle svojim maturantima subvencionira trošak pripreme za državnu maturu

Sanja Gašpert

Foto Željko Lukunić/PIXSELL

Foto Željko Lukunić/PIXSELL

25 posto iznosa programa pripreme plaća maturant, a ostatak Općina ČavleOpćina Čavle i ove godine će, nakon uspješno pokrenutog programa lani, subvencionirati trošak pripreme za državnu maturu svojim sumještanima.


– Motivirani dobrim prošlogodišnjim odazivom i odličnim rezultatima polaznika, odlučili smo i ove školske godine pružiti našim maturantima s područja općine Čavle financijsku pomoć za što bolju pripremu ovog, za njih važnog završnog ispita te im i na taj način biti podrška u daljnjem obrazovanju i životu.


Želimo im pomoći da sa što boljim ocjenama polože državnu maturu, upišu željeni fakultet i tako ostvare svoje snove, kaže načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, dodajući kako 25 posto iznosa programa pripreme plaća maturant, a ostatak Općina Čavle.
Projekt se provodi u suradnji s online platformom za poduke Škola u Oblacima.


Na program priprema za državnu maturu u trajanju od 36 sati iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika mogu se prijaviti svi maturanti s prebivalištem na području općine Čavle, a prijave su otvorene do 1. travnja.


Pripreme za maturu provodit će se vikendima, tijekom travnja i svibnja. Satovi će se održavati online, potpuno interaktivno, a rad će biti organiziran u malim grupama s do maksimalno pet učenika i profesorom.


Na taj način omogućit će se individualizirani pristup, kako bi što bolje zadovoljili individualne potrebe polaznika.


Više informacija o prijavama i programu nalazi se na službenim stranicama Općine Čavle i Škole u oblacima.