Uoči Svih svetih

Caritasovi lampioni na Korzu: Pokrenuta je donatorska akcija

Sanja Gašpert

U donatorskim kućicama na Korzu volontiraju volonteri riječkog Caritasa, studenti i riječki bogoslovi

U donatorskim kućicama na Korzu volontiraju volonteri riječkog Caritasa, studenti i riječki bogoslovi

Akcija traje do blagdana Svih svetih, 1. studenog, a lampione je na riječkom Korzu moguće nabaviti od 10 do 19 satiU okviru donatorske akcije Caritasa Riječke nadbiskupije »Srce za voljene – pomoć za potrebite« je na riječkom Korzu otvorena donatorska kućica u kojoj će svi ljudi dobre volje, kao zahvalu za donaciju od 10 kuna, dobiti lampion.


Akcija traje do blagdana Svih svetih, 1. studenog, a lampione je na riječkom Korzu moguće nabaviti od 10 do 19 sati.


Kako ističu u Caritasu, njihovim lampionima kupci dvostruko daruju – svoje najmilije pokojnike svijećom i molitvom, a one najpotrebitije materijalnom pomoći.
Prikupljeni novac ići će u fond župnih Caritasa i nadbiskupijskog Caritasa kako bi tim novcem mogli biti financirani drugi projekti za pomoć ljudima u potrebi.


Riječ je o vrlo kvalitetnim i trajnim lampionima s mnogo voska – poručuju iz nadbiskupijskog Caritasa dodajući da je vrijeme gorenja oko 40 sati što znači, kažu, da se neće preko noći ugasiti.


U donatorskim kućicama volontiraju volonteri riječkog Caritasa, studenti i riječki bogoslovi. Lampione s logotipom Caritasa moguće je pronaći i u župnim crkvama, župnim uredima te u zgradi nadbiskupijskog Caritasa u Rijeci, Škurinje, Osječka 84a.