Sv. Josip

Caritas Riječke nadbiskupije proslavio svog zaštitnika sv. Josipa: Zahvalnice volonterima i dobrotvorima Caritasa

Mirjana GrceRIJEKA – Misnim slavljem u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinju Caritas Riječke nadbiskupije proslavio je danas svog zaštitnika sv. Josipa. Slavlje je predvodio mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i tom prilikom uručio godišnje zahvalnice volonterima i dobrotvorima Caritasa.


Zahvalnice su dobili volonteri župnih caritasa iz sedam dekanata Riječke nadbiskupije te još tri dobrotvorke kojima je na taj način zahvalila nadbiskupijska karitativna ustanova. Oni su: Melita Veber Dragović iz župe sv. Jurja u Hreljinu, Dolores Pećarina iz župe sv. Katarine u Selcu, Karlica Krulić iz župe sv. Terezije Avilske u Ravnoj Gori, Jure Sestrić iz župe sv. Jelene Križarice u Kastvu, Robert Simčić i Dragica Josipović iz župe Krista Kralja u Matuljima, Biserka Pešut iz župe sv. Terezije od Djeteta Isusa na Donjoj Vežici, Graziela Sandukčić iz župe sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali; Milena i Borana Piškulić koje izravno podupiru rad nadbiskupijskog Caritasa te Klara Marić, vlasnica tvrtke za proizvodnju tjestenine čiji su proizvodi redovito u caritasovim uskrsnim i božićnim paketima za potrebite.


– Ova tradicionalna proslava pokazala je kako različiti ljudi na različite načine pomažu rad Caritasa kako bi pomoć došla do što većeg broja ljudi. Caritas im na ovaj način želi javno zahvaliti s nadom da će njihov primjer biti poticaj i drugima, poručila je ravnateljica nadbiskupijskog Caritasa s. Marija Faustina Kovačević.
– Bez vas ne bi bilo Caritasa, poručio je u propovijedi nadbiskup Devčić zahvaljujući svima koji karitativno djeluju na nadbiskupijskoj ili na župnoj razini, volonterima i dobrotvorima Caritasa te voditeljicama i djelatnicama karitativnih ustanova koje djeluju u Riječkoj nadbiskupiji. Najavio je skoro otvaranje ustanove za brigu o osobama koje boluju od Alzheimerove bolesti i podsjetio da je pod okriljem Caritasa prije 25 godina osnovan Dom Sv. Ana za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, a prije šest godina hospicij Marija Kozulić, da Kuću utočišta u Rijeci vode sestre milosrdnice, a Prihvatilište za beskućnike i Socijalnu samoposlugu članovi franjevačkog svjetovnog reda.