Urbana tržnica

BOŽIĆNI ARTBAZZAR Prava adresa za pronalazak unikatnog dara: U RiHubu ovaj vikend izlaže 35 izlagača

Barbara Čalušić

Foto R. Brmalj

Foto R. BrmaljRIJEKA Božićni ArtBazzar koji se još sutra može posjetiti u prostorima RiHuba, prava je adresa za sve koje svoje voljene žele iznenaditi kreativnim i unikatnim darom ispod bora, a pritom i naučiti nešto novo, družiti se i učiniti dobro djelo. Naime, u sklopu projekta urbane tržnice ArtBazzar održavaju se i umjetničke radionice, mali buvljak namijenjen djeci koja će sutra u RiHubu moći razmijeniti svoje igračke, a svi se mogu fotografirati u humanitarnom foto-kutku te tako pomoći napuštenim životinjama u Azilu Viškovo i Kitten Safe Houseu.


Na ArtBazzaru ovaj vikend izlaže 35 izlagača iz Rijeke, Zagreba, Zadra i Istre. Iako je ponuda različita, zajednički nazivnik svakog štanda jest da izlagači na njima nude proizvode koje sami izrađuju i sudjeluju u cijelom procesu rada od ideje do prodaje, pa bili oni slastice i sredstva za čišćenje ili pak nakit i mozgalice za djecu i odrasle.


Primjerice, Goran Lopatić stoji iza imena WO&WI kao sinonima za zanimljive mozgalice izrađene u drvu i žici. Kako nam je objasnio, jedan od ciljeva njegovih izuzetno zanimljivih i kreativnih mozgalica jest rješavanje zagonetki bez pomoći interneta.


Opširnije u tiskanom izdanju