KKL

Ansambl Šadrvan u Kastvu upriličio još jedan “Susret u sevdahu”

Marko Dobrecović

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

U brojnim melankoličnim ljubavnim pjesmama publika je uživala pod zvjezdanim nebomKastafsko kulturno leto nastavilo se koncertom ansambla Šadrvan. Na kastavskoj Crekvini članovi Šadrvana krenuli s izvedbama brojnih sevdalinki na radost cijele publike.


“Susret u Sevdahu” serija je koncerata po kojoj je ovaj ansambl dobro poznat. I na večerašnjoj izvedbi na pozornici su im se pridružili brojni gosti, kvarnerski glazbenici i umjetnici, koji publici stvaraju neočekivani glazbeni doživljaj.


U Stombolu na Bosporu, Otkako je Banja Luka postala, Djela Fato, djela zlato, Razbolje se Sultan Sulejmane bile su samo neke od dobro znanih sevdalinki koje su Šadrvani večeras izveli.


Foto galerija: "Susret u sevdahu" ansambla Šadrvan u Kastvu Foto: Sergej Drechsler
Kao posebni gosti pred publiku su izašli zbor Učkarice pod ravnanjem maestra Saše Matovine i akademska violinistica Nataša Veljak.


“Imam osjećaj da je atmosfera sve toplija, sve bolja i bolja. Vjetar ne puše, ne raznosi nam note”, šaljiv je bio voditelj ansambla i vokal Zemir Delić.


U brojnim melankoličnim ljubavnim pjesmama publika je uživala pod zvjezdanim nebom.


Šadrvan je, u općem značenju, vrsta javne fontane koja se gradi u dvorištu džamija, medresa, tekija, karavan-saraja, hanova i ostalih objekata, a ansambl Šadrvan još jednom je upriličio koncert natopljen emocijama.