Političko nezadovoljstvo

SLUČAJ MRTVAŠKA AM i Unija Kvarnera traže raspuštanje Upravnog vijeća ŽLU-a Mali Lošinj

Damir Cupać

Ne smiruju se strasti oko Mrtvaške na Iloviku / Foto G. PAVOKOVIĆ

Ne smiruju se strasti oko Mrtvaške na Iloviku / Foto G. PAVOKOVIĆ

posljedice političkog kadroviranja najbolje se danas očituju na primjeru uvale Mrtvaška i bitke građana Ilovika protiv sustava i sistema koji nečiji profit stavlja ispred interesa građana, upozoravaju u AM-uRIJEKA  Zamjenica župana Marina Medarić, u pokušaju obrane postupaka Županijske lučke uprave (ŽLU) u vezi s uvalom Mrtvaška, jasno je ustvrdila da je ta ista Županijska lučka uprava Mali Lošinj kršila 2. i 3. točku zaključka Županijske skupštine, postavljajući ogradu na pristanište u luci Mrtvaška.


S obzirom na to, klub vijećnika Akcije mladih i Unije Kvarnera tražit će od župana da sukladno Statutu ŽLU-a Mali Lošinj, čl. 18. predloži Skupštini PGŽ-a raspuštanje Upravnog vijeća ŽLU-a Mali Lošinj, najavili su predsjednik AM-a Vjekoslav Rubeša i politički tajnik te stranke Bojan Kurelić. Oni su podsjetili da godinama upozoravaju na posljedice političkog kadroviranja i ogromnu štetu koju ta vrsta političke korupcije stvara na društvo i građane.


– Priču o političkom kadroviranju i političkom kartelu županijske organizacije SDP-a na čelu sa Županom Zlatkom Komadinom započeli smo s katastrofalnim upravljanjem Županijskim lučkim uprava a posljedice političkog kadroviranja najbolje se danas očituju na primjeru uvale Mrtvaška i bitke građana Ilovika protiv sustava i sistema koji nečiji profit stavlja ispred interesa građana. Izmjene Zaključka, vezano uz luku Mrtvaška i probleme građana Ilovika, prije samog početka Županijske skupštine PGŽ-a, formirao je Loris Rak koji je direktno odgovoran za stanje u Mrtvaškoj kao predsjednik Upravnog vijeća ŽLU-a Mali Lošinj. Je li on kao županijski vijećnik, koji sam sebi kao članu Upravnog vijeća piše zaključke, u sukobu interesa zaključiti možete i sami, upozoravaju u AM-u. Oni najavljuju nastavak priče oko političkog kadroviranja.