Lionsi i ZTC

Akcija za oboljele od mišićne distrofije: Na “Svilenoj tiramoli” skupljeno 4.300 kuna

Sanja Gašpert

VEDRAN KARUZA

VEDRAN KARUZARIJEKA – Po uzoru na »Crvenu tiramolu«, koju je Zapadni trgovački centar (ZTC) Rijeka organizirao povodom promoviranja dobrovoljnog davalaštva krvi, u organizaciji Lions kluba Korzo iz Rijeke i ZTC-a u prostorima ovog trgovačkog centra održana je višednevna donacijska izložba pod nazivom »Svilena tiramola«, na kojoj je izloženo 120 svilenih kravata, za koje je upriličena prigodna donacijska aktivnost, a kravate su darivale članice Kluba.


– Donacijska aktivnost bila je dobro posjećena, mi smo zadovoljni. Prikupili smo 4.300 kuna koje ćemo, kako smo i najavili, donirati Udruzi osoba s mišićnom distrofijom iz Rijeke, koja okuplja 85 članova. Kako nam je ostalo neprodanih kravata, već se pripremamo za sljedeću humanitarnu aktivnost koju ćemo održati uoći božićno-novogodišnjih blagdana, također pod nazivom »Svilena tiramola«, ali ćemo uz kravate ponuditi i određene artikle za žene, kazala je predsjednica Lions kluba Korzo Jadrana Pende. Dodala je kako kao prigodan datum za donacijsku izložbu odabran 18. listopada, iz razloga što se toga dana od 2003. godine obilježava Svjetski dan kravate, hrvatskog simbola koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv.


Lions klub Korzo djeluje više od trinaest godina, broji 35 članica, iza kojih su brojne humanitarne aktivnosti i djelovanja – »Dajmo im da vide«, »Žena za ženu, »Vinograd dobrote«, »Maslinik dobrote«, uplaćivanje police osiguranja djevojčici bez adekvatne obiteljske skrbi, financiranje slikovnice za slijepe, pomoć obiteljima stradalim u potresu na Banovini i druge.