Tradicionalna fešta Grobničana

12. kobasica open u Čavlima: Počelo je u prijateljskom krugu, a nastavlja se kao tradicija

Orjana Antešić

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Kako su nam objasnili veterani grobničkog Kobasica Opena Igor Čargonja i Rajko Bralić, koji na ovom natjecanju sudjeluju od prve godine, suhi i hladniji prosinački tjedni potrefili su baš onda kada je najviše trebalo.ČAVLE – Tradicionalna fešta Grobničana i njihovih gostiju u spravljanju ponajboljih domaćih kobasica ove je godine okupila rekordan broj natjecatelja. Čak dvadeset i četiri, što je u zadnjih dvanaest godina, koliko se održava Kobasica Open, najprije u Jelenju u Lovačkom rogu, a zadnjih godina u Buffetu Pomorac u Čavlima, najveći broj dosad.


Čini se da vremenske (ne)prilike, kišni i topli cijeli studeni i početak prosinca nisu naškodili u pripremi ove tradicionalne suhomesnate delicije. Kako su nam objasnili veterani grobničkog Kobasica Opena Igor Čargonja i Rajko Bralić, koji na ovom natjecanju sudjeluju od prve godine, suhi i hladniji prosinački tjedni potrefili su baš onda kada je najviše trebalo.


snimio Vedran Karuza


snimio Vedran Karuza

– Sve je počelo u jednom užem, prijateljskom krugu kod našeg pokojnog Radeta Raka. No s godinama glas se proširio i sve je bilo više onih koji su se htjeli okušati u ovom natjecanju, prisjeća se Čargonja. Zajedno sa Grobničanima, i ove su godine za laskavu titulu ponajbolje pečene i kuhane kobasice u Čavlima konkurirali i Kastavci, Gorani, Kirci, Klanjci, gotovo iz cijele županije.


Više o tradicionalnoj fešti Grobničana čitajte sutra u tiskanom izdanju Novog lista