Obilježili praznik

Rabljani i Loparani obišli mjesta stradanja na ličkom ratištu

Hrvoje Hodak

Delegacija s Raba kod spomenika Slavku Deželjinu

Delegacija s Raba kod spomenika Slavku Deželjinu

Obišli su i Ramljane, gdje je postavljen spomenik poginulom rapskom branitelju Slavku Deželjinu, te spomen obilježje u ZalužniciViše od sto branitelja s otoka Raba tradicionalno je u organizaciji Grada Raba, Općine Lopar i braniteljskih udruga posjetilo područje ličkog ratišta.


Na gradskom groblju u Gospiću zapaljene su svijeće i položen vijenac na grob legendarnog zapovjednika Ivana Čanića Baje, a nakon svete mise na Ljubovu rapska je delegacija isto učinila i kod spomen obilježja braniteljima poginulima na ličkom ratištu, gdje među 69 imena stoji uklesano i ime rapskog branitelja Krešimira Čatića.


Obišli su i Ramljane, gdje je postavljen spomenik poginulom rapskom branitelju Slavku Deželjinu, te spomen obilježje u Zalužnici.
Obilježavanje u Rabu počelo je svetom misom u crkvi sv. Andrije, nakon čega je delegacija Grada položila vijence i zapalila svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju i kod spomen obilježja u parku Boškopini. Članova UDVDR-a, zajedno s gradonačelnikom Nikolom Grgurićem obišlo je i grobna mjesta suboraca na otoku Pagu.


U Loparu su položeni vijenci i svijeće na središnjem križu mjesnog groblja, na grobovima svih preminulih hrvatskih branitelja iz Lopara, a postavljene su i dvije nove ploče s obilježjem hrvatskog branitelja za pokojne Zlatka Duvnjaka i Marinka Bunića. U crkvi Blažene Djevice Marije vlč. Božidar Volarić služio je svetu misu.