Urbani separe

Projekt Mjesni odbor Hartera oživio Ružićevu: Otvorena plaža, kupanje i sunčanje je moguće i na Rječini

Marko Dobrecović

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Otvorenje privremene plaže, vožnja kajakom po Rječini, izložbe, koncerti, projekcije filmova i performansi bile su zanimacije koje su oživile rijeku Grada koji teče.RIJEKA – U sklopu projekta Mjesni odbor Hartera jučer je u organizaciji udruge Urbani separe održan niz besplatnih aktivnosti na Rječini u Ružićevoj ulici. Otvorenje privremene plaže, vožnja kajakom po Rječini, izložbe, koncerti, projekcije filmova i performansi bile su zanimacije koje su oživile rijeku Grada koji teče.


Na adresi Ružićeva 29 otvoreno je privremeno kupalište i sunčalište, stoga su se Riječani okupili ispod postavljenih suncobrana i na ležaljkama. Njihovom druženju je u prilog išlo sunčano vrijeme koje je vladalo subotnjim poslijepodnevom.

Bogat program nastavljen je radionicom izrade brodića od naplavina, turnirom u briškuli te piciginom. Posebnost programa bila je tura kajacima i SUP-ovima uzvodno od Delte do Ružićeve ulice pod vodstvom kormilara Marka Smoljana.


Članica udruge Urbani separe Tanja Blašković navodi da Rječina zaslužuje više naše pozornosti.


– Već u prvom dijelu programa skupilo se jako puno ljudi. Svi, kako i priliči, uživamo družeći se na Rječini. Ovo je prvi put da smo se spustili na Rječinu kako bismo organizirali ovakav događaj. Većina ljudi gravitira prema moru kada je u pitanju neka vrsta opuštanja, pogotovo u ovim ljetnim mjesecima. Ovo smo druženje organizirali da bismo ukazali važnost Rječine koja je žila kucavica našega grada, stoga zaslužuje da joj pridajemo više pažnje, rekla je Blašković.Večernji je program ponudio koncert glazbenika Lovre Mirtha, a zajedno s Lovrinim koncertom upriličen je likovni performans umjetnika Ede Hrženjaka. Program je završen projekcijom dokumentarnog mini serijala »Kartoline« u organizaciji Liburnia Film Festivala.