Radni sastanak

Plenković se u Rijeci sastao s HDZ-ovcima: Ivona Milinović neće biti na listi za izbore

Damir Cupać

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir ŠkomrljRIJEKA – Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković iskoristio je boravak u Rijeci kako bi odradio radni sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a koji je održan u dvorani Euroherca.


– Imamo sastanak Županijskog odbora s premijerom i predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem. Riječ je o radnom skupu, a tema je priprema za parlamentarne izbore koji će se održati 5. srpnja 2020. godine.


Naš je posao predlaganje kandidacijskih lista za 7. i 8. izbornu jedinicu, ali to će se vrlo brzo utvrditi. Predsjednik je upoznao članove stranke s onim što Vlada radi i zatražio je opću mobilizaciju svih članova kako bi postigli što bolji izborni rezultat, izjavio je predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković.
Foto Damir Škomrlj


Na pitanje kako je moguće da Gradski odbor riječkog HDZ-a predlaže kao kandidatkinju za izboru Ivonu Milinović, a prije pola godine je tražio njezino isključenje iz stranke i što će Županijski odbor napraviti, Butković je odgovorio da nema tu informaciju, ali je poručio da će zastupati stav da svi oni protiv kojih su pokrenuti postupci ne mogu biti na listi, naglasivši da Predsjedništvo stranke i Nacionalni odbor donose konačnu odluku o listama, ali da će sigurno biti jhoš konzultacija do konačne odluke.