MO ZAMET

PGS obilježio 34 godine političkog djelovanja. Vasilić: “Fokusirani smo na regionalizam”

Vladimir Mrvoš

Snimila: Ana Krizanec

Snimila: Ana Krizanec

Na skupu je bilo najviše umirovljenika, a zanimalo ih je za što će se PGS zalagati kad su oni u pitanju i Vasilić im je odgovorio da će se zalagati za 13. mirovinuRIJEKA – Primorsko goranski savez (PGS) u prepunoj dvorani Mjesnog odbora Zamet organizirao je skup i druženje građana s predsjednikom PGS-a Darijom Vasilićem i rukovodstvom stranke. Skup je otvorio Nikola Ivaniš, počasni predsjednik stranke, napomenuvši da PGS ove godine slavi 34 godine postojanja, što je veliki jubilej.


– Od devedesetih godina, kad je osnovan prvo RDS od koga nastaje koncem 1996. današnji PGS, bilo je registrirano više od 300 različitih stranaka, od kojih najveći dio njih nije preživio, pa je ovaj jubilej tim još veći, rekao je Ivaniš.


Na skupu su se okupili članovi i simpatizeri PGS-a iz mjesnih odbora Srdoči, Grbci, Zamet i Gornji Zamet, a naglašeno je da je PGS regionalna stranka lijevog centra kojoj su jako važni baš mjesni odbori u kojima ima 18 vijećnika.

Ivaniš je napomenuo da na ove parlamentarne izbore izlaze u suradnji s IDS-om, također regionalnom strankom, i da će predsjednik PGS-a Darijo Vasilić biti drugi na listi te da sigurno ulazi u Sabor, jer ta lista ima zagarantirana dva, a nekad i tri zastupnika u Saboru.


– Na ovim izborima, osim liste PGS-IDS, brojit će se i preferencijalni glasovi, pa treba zaokružiti broj 2, rekao je Ivaniš.


Sudionici skupa velikim pljeskom pozdravili su predsjednika PGS-a Darija Vasilića, a jedan od sudionika postavio je pitanje »u nogometnom žargonu« – koliko bi koštao transfer da Vasilić kao najuspješniji i najdugovječniji gradonačelnik u Hrvatskoj Krk zamijeni Rijekom, te ga je upitao što je tajna njegovog uspjeha.


– Na okoku Krku ne postoji samo PGS, već i druge političke opcije, ali svi uspješno surađujemo na dobrobit građana i u tome je uspjeh. Važna je i politička stabilnost, ali i ostati normalan, objasnio je Vasilić. Napomenuo je da su se odlučili za opciju s IDS-om, kojoj će se pridružiti i Reformisti, Fokus, Istarska stranka umirovljenika i uskoro Unija Kvarnera.


– Zalaganje za regionalizam razlog je da se ne ide s nacionalnim strankama, ali suradnja nakon izbora otvorena je tradicionalno za stranke lijevog centra. Na skupu je bilo najviše umirovljenika, a zanimalo ih je za što će se PGS zalagati kad su oni u pitanju i Vasilić im je odgovorio da će se zalagati za 13. mirovinu.