Škola sporta Zvrk

“Ugasi ekrane, upali život”: Stanovnike Krka pozvali na besplatno predavanje za roditelje

Mladen Trinajstić

Predavanje čiji je početak zakazan za 17 sati voditi će Duško Ilijević, među roditeljima i stručnjacima poznat i kao "striček Duško"Povodom Svjetskog rada roditelja, predstavnici krčke “Škole sporta Zvrk” otočane su pozvali na posjet i sudjelovanje u besplatnom predavanju za roditelje, a koje će pod motom “Ugasi ekrane, upali život” u Velikoj vijećnici Grada Krka biti održano idućeg petka, 31. svibnja.


Predavanje čiji je početak zakazan za 17 sati voditi će Duško Ilijević, među roditeljima i stručnjacima poznat i kao “striček Duško”.


Spomenuti, kažu nam organizatori ovog događanja, nije uobičajeni pomagač i predavač. S više od dva desetljeća neposrednog iskustva u odgoju i Waldorfskoj pedagogiji, ovaj privatni pedagoški savjetnik ističe se svojim jedinstvenim pristupom odgoju i obrazovanju.

Njegovo bogato teorijsko znanje nadopunjeno je ne samo obiljem praktičnih iskustava, već i sposobnošću da teoriju pretoči u konkretne, primjenjive savjete, nastavljaju organizatori i domaćini skupa iz spomenutog krčkog udruženja.


Duška Ilijevića posebnim ne čini samo njegova stručnost i duboko razumijevanje dječjeg razvoja, već i njegov pristup: direktan, pomalo ironičan, s daškom arogancije i sarkazma.


Takav stil komunikacije ne samo da osvježava specifičnim pristupom, već i omogućava da poruke prodru dublje, čineći susret nezaboravnim.


On ne samo da predaje; on inspirira, izaziva i motivira. Bilo da se radi o roditeljima u potrazi za savjetom, pedagozima koji žele obogatiti svoje metode rada ili jednostavno znatiželjnicima željnim znanja o (samo)odgoju, svi supozvani priključiti se predavanju na kojem će, kažu organizatori, biti pružen uvid u alate koji mogu transformirati svakodnevne odgojne izazove u prilike za rast i razvoj. Financijsku podršku organizaciji ovog predavanja dali su Grad Krk i Općina Punat.