Dani općine i župe

Od petka počinje proslava Andrinje u Puntu, pripremljeno je više zanimljivih zbivanja

Mladen Trinajstić

Ovog vikenda u Puntu će biti malog nogometa, ribolova, bicikliranja te mažoret turnir, a sljedećeg tjedna na programu su filmske projekcije, kazališna predstava, svečana sjednica i smotra klapaPUNAT – Puntari će već ovog vikenda prigodnim sportskim i glazbenim zbivanjima početi obilježavati i slaviti Andrinju – dan svoje općine i župe. Ususret središnjoj svečanosti, svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će se u Narodnom domu u Puntu održati sredinom idućeg tjedna, već će ove subote višednevni prigodni program otvoriti nekoliko zanimljivih zbivanja.


Ribolov i bicikliranje


Tijekom subotnjeg će se prijepodneva u Područnoj školi Punat odigravati tako malonogometni turnir organizaciju kojeg potpisuju članovi Malonogometnog kluba Punat, jednako kao i trening za MTB Enduro utrku Punat 2022. koja će tijekom nedjeljnog prijepodneva biti upriličena na »brdskom« lokalitetu Runtele. Predstojeća će subotnja večer put Punta pak usmjeriti brojne ljubitelje glazbe i to stoga što će, također kao dio Andrinjskog »predprograma«, u puntarskom Narodnom domu biti upriličen koncertni nastup popularne skupine Vatra, uz uvodni nastup skupine PleteRi.


Predstojećeg će vikenda svoj doprinos bogatstvu i šarenilu zbivanja uklopljenih u višednevni program obilježavanja Dana općine Punat dati i lokalni sportski ribolovci, članice i članovi ŠRD-a Arbun koji će tijekom nedjelje biti organizatorima i domaćinima Kupa Andrinja – natjecanja u udičarenju s obale. Na već spomenutim Runtelama će se, u organizaciji MTB kluba Mirakul, ljubitelji jednog od najzahtjevnijih, enduro oblika brdskog bicikliranja družiti i natjecati tijekom nedjeljnog jutra, dok će od 13 sati u sportskoj dvorani puntarske škole upriličen biti i mažoret turnir čiju organizaciju potpisuju članice društva Mažoretkinje otoka Krka, koje već godinama sjedište ima upravo u Puntu.


Svečana sjednica
Radni dio idućeg, Puntarima umnogome posebnog i svečanog tjedna, već će u ponedjeljak otvoriti dvije filmske projekcije. U Narodnom domu tako će od 17 sati najprije najmlađi mališani moći uživati u animiranom filmu »Mama Moo se vraća kući«, a potom će od 19 sati i oni nešto stariji mališani dobiti priliku pogledati obiteljski avanturistički film »Kapetanica Nova«. Dan nakon djeci namijenjenih filmskih projekcija čiju organizaciju potpisuju predstavnici udruge Puntarske užance, odrasli žitelji Punta i susjedne Stare Baške u školskoj sportskoj dvorani moći će se zabaviti i do suza nasmijati uz predstavu »Casabianca« Irene Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiace, teatarskoj uspješnici koja je tijekom baš svake od dosadašnjih izvedbi na otoku Krku bilježila odličan interes i reakcije publike.


Kako doznajemo od Daniela Strčića, načelnika Općine Punat, proslava Andrinje u dijelu koji se tiče onog formalnog dijela svečarskog programa, održat će se u srijedu 30. studenog. U velikoj sali Narodnog doma, po već ustaljenoj praksi, s početkom od 19 sati upriličena će biti svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će i ovog puta biti podijeljene općinske nagrade i priznanja. Spomenutom će svjetovnom događaju istog dana prehoditi i ona vjerska koja će, s početkom od 16.30 sati, na Starom groblju najprije početi obredom odrješenja za sve umrle te se potom nastaviti svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi, početak kojeg je najavljen za 17 sati.


Završnica cjelotjednog obilježavanja dana nebeskog zaštitnika župe i općine Punat održat će se idućeg petka, 2. prosinca. Tada će, naime, s početkom od 20 sati u školskoj sportskoj dvorani Područne škole Punat upriličena biti Smotra klapa i to u povodu obilježavanja 25. obljetnice djelovanja domaće klape Rašketa.