Primopredaja

Novi gradonačelnik Cresa preuzeo dužnost

Walter SalkovićCRES – Potpisivanjem zapisnika o primopredaji, novoizabrani gradonačelnik Marin Gregorović preuzeo je dužnost od svog prethodnika Kristijana Jurjaka.


Cres je nešto kasnije od ostalih hrvatskih gradova dobio prvog čovjeka jer su izbori na jednom biračkom mjestu morali biti ponovljeni, iako rezultat tog glasovanja nije mogao utjecati na konačan ishod. Kako je Gregorović protekle četiri godine bio zamjenik gradonačelnika, dobro je upoznat s radom Gradske uprave i neće mu biti potrebno uhodavanje.


Jurjako je svom nasljedniku predao izvješće s informacijama o planiranim i izvršenim projektima u 2021. godini, prema kojem su, do dana primopredaje, završene investicije financirane sredstvima EU-a, kao što su sanacija odlagališta Pržići, dogradnja vrtića i uređenje šetnice Via Apsirtides. Navedene su i sve aktivnosti predviđene programom gradnje i održavanja komunalne infrastrukture, stambenih i poslovnih prostora te pomorskog dobra.
Nabrojena je sva prostorno-planska i projektna dokumentacija koja je u pripremi ili se izrađuje, a bit će temelj za nove projekte. – Sastavni dio izvješća koji mi je predao moj prethodnik su informacije o preuzetim, a nepodmirenim obvezama Grada Cresa. S obzirom na to da je stanje žiro računa na današnji dan više od stanja dospjelih obveza, mogu zaključiti da je Grad likvidan i solventan, rekao je Gregorović, a Jurjako nadodao da više neće opterećivati gradski proračun jer je odlučio da ne koristi zakonsku mogućnost primanja gradske plaće šest mjeseci nakon prestanka dužnosti.