Vremenske (ne)prilike

Loša prognoza otkazala nadjeljno “krstarenje” Svetog Nikole u kabrioletu

Mladen Trinajstić

Sutra će se ipak održati predstave »Avanture sv. Nikole«, a u ponedjeljak podjela darova osnovcima i predškolcima u svim krčkim odgojno-obrazovnim ustanovamaKRK – Zbog najavljenih kišnih vremenskih (ne)prilika za nadolazeću nedjelju, otkazuje se »putujući« obilazak svetoga Nikole mališana u gradu Krku i okolnim naseljima, a koji je bio planiran i najavljivan za nedjeljno poslijepodne.


Tu za mnoge mališane tužnu vijest prenijeli su nam jučer predstavnici Centra za kulturu Grada Krka u čijoj je organizaciji, podsjetimo, spomenuti svetac tijekom posljednjeg ovotjednog dana trebao u kabrioletu »krstariti« ulicama tog otočnog grada i njegove okolice, pozdravljajući mališane i pripremajući ih za njegov očekivani »kućni posjet«, kao i za školsko-vrtićki obilazak koji će, kroz podjelu darova osnovcima i predškolcima, tijekom ponedjeljka uslijediti u svim krčkim odgojnim i obrazovnim ustanovama.


Unatoč toj neželjenoj nedjeljnoj promjeni, tijekom po najavama prognostičara ipak mirnije i sunčanije subote (4. prosinca) u sklopu najavljenog programa »Sv. Nikola je stigao u naš grad« održat će se dvije predstave za djecu – »Avanture sv. Nikole« Kazališta Šareni svijet. Prva izvedba spomenute dječje predstave najavljena je za 10, a druga od 11.30 sati. Obje će se predstave, kao što je i planirano, odvijati u polukupoli pored Velikog parka (ispod koprivića). Drugi dio programa koji je na istoj lokaciji planiran za ponedjeljak, 6. prosinca, a koji se odnosi na podjelu darova djeci s pozivnicom i druženje sa sv. Nikolom koje bi ondje trebalo biti upriličeno između 15 i 18 sati, zasad ostaje neizmijenjen.
Unatoč svemu spomenutome, organizatori događanja koja bi se u Krku trebala zbivati idućih dana javnosti su uputili poziv da, zbog i nadalje neizvjesnih, odnosno promjenjivih vremenskih prilika, u idućim danima prate obavijesti na službenim mrežnim stranicama Grada Krka i Turističke zajednice Grada Krka, gdje će se redovito objavljivati sve eventualne nove, odnosno dodatne izmjene programa ovogodišnjeg, zasad ispada poprilično mokrog i kišnog Adventa u Krku!


U Puntu fotografiranje sa svetim Mikulom


Programi posvećeni svetome Nikoli, osim u Krku, biti će naravno upriličeni i diljem tog kvarnerskog otoka. Tako je u sklopu programa Mikulja va Puntu najavljeno da će tijekom ponedjeljka male Puntare i Starobašćane darovi dočekati u njihovoj školi, odnosno vrtiću i jaslicama. Najavljeno je i da će prije misnog slavlja koje će od 17 sati biti služeno u župnoj crkvi, pred crkvicom na Buki posvećenoj upravo nebeskom zaštitniku djece, ali i pomoraca, u more biti položen vijenac za sve preminule ljude od mora. Djeci uvijek dragi svetac mališane s područja Općine Punat obići će i osobno pa je tako druženje svetog Mikule s djecom tog dana najavljeno u 17.30 sati u Staroj Baški, a od 18 sati i u Puntu. Na Trgu zahvalnosti mališani će se s njime dobiti priliku i fotografirati. U 18.30 sati u Puntu bi se održati trebao i prigodni program nazvan »Pričom te zovem«.