Natjecanje

Kup mladih u Krku okupio 11 streličarskih klubova

Mladen TrinajstićKRK – Streličarski klub Maura kal iz Krka prošlog je vikenda, prvi put od kad to iznimno uspješno i trofejno sportsko udruženje postoji, bio domaćin službenog sportskog natjecanja, uvrštenog u kalendar događanja Hrvatskog streličarskog saveza. Pomoćni teren krčkog Sportskog centra »Josip Uravić Pepi« bio je tako mjesto na kojem je upriličeno finale turnira Kup mladih, kojeg je krčki streličarski klub organizirao i ugostio u suradnji sa Streličarskim savezom Zagrebačke županije. Iako su vremenske prilike organizatorima otežale domaćinstvo i natjerale ih na mijenjanje prvotno planiranog termina natjecanja, naposljetku se s jednim danom pomaka natjecanje ipak uspjelo održati u i više no kvalitetnoj izvedbi pa tako nije nedostajalo atrakcije, ali ni za streličarski sport karaketrističnih uzbuđenja za kojeg su zaslužni bili oni naprecizniji i namirniji streličari.


Svoje vještine u ovoj je prigodi demonstriralo i među sobom odmjerilo tridesetak natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva, predstavila nam je predsjednica Maura kala Marta Matić. Na turniru je nastupilo 11 streličarskih klubova, od kojih tri kluba iz Slovenije, a krčki klub predstavljalo je čak 10 streličara, od kojih je četvero mlađih streličara gađalo izvan konkurencije, stječući svoja prva turnirska iskustva na domaćem terenu, nastavila je čelnica krčkog streličarskog kluba. Natjecanje je okupilo mlade streličare, streličarke i streličare do 15 godina starosti. Otvorenju turnira nazočio i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, a osim krčke Gradske uprave, održavanje je pomoglo i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Krka, Komunalno društvo Vecla te Poljoprivredna zadruga Gospoja.


Od čelnice Maura kala doznali smo i da je kroz krčki streličarski klub, tijekom 17 godina njegova postojanja, prošlo više od stotinu otočanki i otočana svih uzrasta, kao i da su neki od njih tijekom tog perioda ostvarili brojna zapažena natjecateljska ostvarenja.