Humano

Akcija “Svjetlo za nju” završena s velikim uspjehom, prikupljeno 1.290€ za liječenje teško oboljele Krčanke

Mladen Trinajstić

Foto HU Mir

Foto HU MirHumanitarna akcija pod nazivom “Svjetlo za nju” organizirana s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje otočanke Ivane Berković, završena je s velikim uspjehom.


Kako doznajemo od Stele Musić, predstavnice Humanitarne udruge Mir koja stoji iza ovog projekta, u sklopu aktivnosti usmjerenih prikupljanju novca za liječenje teško oboljele Krčanke održano je prigodno puštanje lampiona dobrih želja, a koje je na krčku rivu privuklo brojne građane i volontere.


U konačnici, prikupljeno je ukupno 1.290 eura priloga što će, kažu organizatori ove neobične, nakanom plemenite akcije, značajno pomoći u pokrivanju troškova Ivaninog liječenja.

– Velik broj građana odazvao se pozivu na sudjelovanje, a nekoliko volontera nesebično je pružilo svoju pomoć u organizaciji i provedbi ovog događanja, kaže Musić.


Lampioni dobrih želja simbolizirali su nadu i podršku za Ivanu, a zajedništvo i solidarnost naše zajednice još jednom su došli do izražaja.


U predivnoj večernjoj atmosferi, stotinu lampiona osvijetlilo je nebo, noseći sa sobom tople poruke podrške i ozdravljenja.


Dirnuti smo velikodušnošću naših sugrađana i zahvalni svima koji su sudjelovali. Ovaj događaj pokazuje koliko zajednica može postići kada se udruži za plemenit cilj, izjavili su organizatori akcije.


Posebnu zahvalnost predstavnici spomenutog humanitarnog udruženja iskazali su svim volonterima koji su pomogli u organizaciji ovog događanja, tako i predstavnicima Grada i Turističke zajednice Grada Krka, Policijske postaje Krk, JVP grada Krka te Hrvatske kontrole zračne plovidbe.


Zahvaljujući njihovoj pomoći, ovaj događaj je protekao bez teškoća i ostavio snažan dojam na sve prisutne, zaključila je predstavnica organizatora, iz Humanitarne udruge Mir.