NASTAVLJENA TRADICIJA

VIDEO Opatijski kukali na Slatini otvorili sezonu kupanja u 2022. uz pjenušac i picigin

Paulina Plazonić

SNIMIO : SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO : SERGEJ DRECHSLER

 Opatijcima i gostima je tom prigodom čestitku uputio opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, te im je ponuđen pjenušac.



Opatijski Kukali nazdravili i odradili prvo kupanje na Slatini u Novoj 2022.-oj godini.


Ove godine ponovo u raspjevanoj atmosferi, mogli smo čuti i himnu Kukala u izvedbi Maria Lipovšeka Battifiace, čiji je tekst napisala legendarna Betty Jurković.



Foto galerija: Opatijski kukali - kupanje u Opatiji Foto: Sergej Drechsler





Ove godine ponovo se točio šampanjac i čula raspjevana atmosfera na Prvom polnu u 2022. godini.


Za dobru atmosferu, uz voditelja Bornu Šmera, pobrinuli su se i popularni Trio Asi.


Na prvom kupanju u Novoj godini pridružili su im se i gosti iz Slovenije, Austrije i Italije.


Opatijski Kukali nastavljaju biti promotori sporta, zdravog života i turizma Opatije, donoseći iz godine u godinu pozitivnu energiju i održavajući tradicije našeg kraja.


Prekrasno sunčano vrijeme izmamilo je mnoge da izađu prošetati Slatinom i podržati ovu tradiciju.


Kupali su se pored skulpture Djevojke s galebom odjeveni u replike starih kupaćih kostima, s plavo-bijelim vodoravnim prugama te kapicama Djeda mraza


Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin zaželio je svima bolju i uspješnu 2022. godinu u tradicionalnoj novogodišnjoj čestitci.


– Dragi gosti, neka nam ova godina bude uspješnija od prethodne i neka bude ispunjena druženjima kad pandemija bude iza nas.


Zahvaljujem se Kukalima što svojim aktivnostima uspješno promoviraju naš grad te im želim puno uspjeha, sreće i zdravlja.


Ovo je 18.-ti put da se okupljamo na Prvom polnu, a Kukali su postali pravi brend i promotori opatijskog turizma. Neka nam se ova tradicija nastavi! – zaželio je Kirigin.


Mario Lipovšek Battifiaca otpjevao je himnu Kukala, čiji je tekst napisala legendarna pjevačica Betty Jurković.


Bila je naravno prisutna i ovogodišnja kuma Kukala, čakavska pjesnikinja Marina Česen, koja je pročitala i svoju pjesmu posvećenu Kukalima.


Česen je nedavno proglašena kumom u oštroj konkurenciji te gaji ljubav prema Opatiji u svojim stihovima već dugi niz godina.


Vrpcu su svečano prerezali Česen i Kirigin, otvarajući tako prvo ovogodišnje tradicionalno kupanje.


U moru, čija je temperature bila otprilike 12 stupnjeva, se naravno zaigrao picigin, a ove godine nisu prskali samo morski valovi – ponovo se pio i šampanjac.


Ulaz na ovaj dio kupališta Slatina čuvali su zaštitari i pored Kukala propuštali tek predstavnike medija i sudionike programa radi poštivanja epidemioloških mjera, no kao i svake godine, prvo zimsko kupanje mnogi su pratili s Portića i uz Lungomare.