Udruga Žmergo

ŽLICA ide dalje! Iz Žmerga najavili što sve spremaju za mlade Opatijce ove godine

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Facebook Udruga Žmergo

Foto Facebook Udruga Žmergo

ŽLICA je Žmergov lokalni info-centar za mladeSigurno je! ŽLICA i u ovoj godini nastavlja “hraniti” mlade u Opatiji kvalitetnim i relevantnim informacijama, savjetima, radionicama, prilikama za kreativno izražavanje, volontiranje, sudjelovanje i aktivno uključivanje.


Najveće priznanje u radu s mladima kroz ŽLICU je činjenica da sve više njih prepoznaje i sudjeluje u nizu aktivnosti kreiranih upravo prema njihovim potrebama i interesima te koristi usluge “zelenog” info-centra za mlade.


Iz tog razloga, Žmergo s velikim zadovoljstvom, u partnerstvu s Gradom Opatija, a od ove godine i Gradskim društvom Crvenog križa Opatija, nastavlja s najrazličitijim oblicima podrške mladima, a sve kroz prizmu održivog razvoja.
Osim specijaliziranog weba za mlade Fermaj, mjesečnog e-magazina za mlade i Facebook grupe ŽLICA, i ove godine održat će se različiti javni događaji uoči obilježavanja datuma važnih za okoliš kao i mlade.


Evo odmah i najave – pripremamo akciju povodom Dan ružičastih majica – zabilježite si u kalendare 22. veljače!


Na temelju povratnih informacija mladih, pripremili smo brojne radionice koje su u protekloj godini bile pravi hit među mladima – radionice kuhanja, okolišne fotografije, reuse-a, preživljavanja i druge.


A tu je i nezaobilazni “Zeleni life-hack” – nagradni natječaj kreativne upotrebe otpada s ciljem promocije održivih rješenja i navika u svakodnevnom životu, kao i platforma za “zelene” poduzetničke inovacije mladih – priopćili su iz opatijskog Žmerga.


Kako su najavili, kroz projekt će se nastaviti razvijati i promovirati volontiranje mladih kako u lokalnoj zajednici tako i međunarodno.


Stoga će mladi imati priliku sudjelovati u brojnim akcijama čišćenja, ali i projektima međunarodne mobilnosti putem programa Europske snage solidarnosti i Erasmus+ kroz koje mogu steći vrijedne vještine i kompetencije u pogledu budućeg zaposlenja i djelovanja u vlastitoj zajednici.


– Kao i u prethodnoj godini, aktivno uključivanje mladih u stvaranje održive zajednice imperativ je ovogodišnje provedbe i jedan od najvažnijih ciljeva Žmergovog lokalnog info-centra za mlade, stoga očekujte puno prilika i poziva za sudjelovanje.


Ne propustite doći po nova znanja, vještine, druženje, a sve kroz dobru zabavu. Čekamo vas u prostoru info-centra, uokolo “na terenu” i na svim online kanalima komuniciranja – poručili su Žmergovci.