Crveni križ

“Zdravlje na tanjuru”: Dom u Veprincu i Amerikanski vrtovi ugostit će ciklus kuharskih radionica

Aleksandra Kućel Ilić

Prva je na rasporedu u utorak, 28. svibnja u VeprincuCiklus kuharskih radionica iz projekta “Zdravlje na tanjuru” održat će se u Društvenom domu Janko Gržinić u Veprincu i u opatijskim Amerikanskim vrtovima, a prva je na rasporedu u utorak, 28. svibnja u Veprincu.


– Svi oni koji žele naučiti male tajne kuharstva mogu se uključiti u ove zanimljive radionice. Prva radionica bit će posvećena izradi domaće pašte i umaka.


Svi koji se uključe u ovu radionicu naučit će oblikovati tagliatele, farfalle i istarske pjukance i šurlice ali i pokoji fini domaći umak s kojim će se sljubiti okusi domaće pašte.


Kuhinja za velike i male
Već narednog utorka, 4. lipnja na programu je kuhinja za velike i male u kojoj će “Mali Masterchef-ovi” kuhati sa svojim roditeljima pomagačima.


Kreativna kuhinja za male i velike pružiti će mogućnost svima da se zabave uz umjetničke kreacije na tanjuru, ali i da nauče spojiti ukusno i zdravo kako bi djeca uživala u hrani. “Amerikanski vrtovi” prekrasan su ambijent u kojem će se smjestiti posljednja radionica ovog proljetnog ciklusa i to u subotu, 15.lipnja.


Tema ove radionice pod nazivom “sirovo i zdravo” je priprema tartarskog bifteka. Nakon radionice polaznici će uživati degustaciji svojih uradaka ali i u mirisima “Amerikanskih vrtova”, pogledu koji se pruža na Kvarnerski zaljev te pokojoj mirisnoj čaši.


Kuhanje u parovima


Radionice u Društvenom domu Janko održavat će se u vremenu od 18 do 20 sati dok će se radionica u “Amerikanskim vrtovima” predviđena za 15.lipnja održavati u vremenu od 17 do 19 sati, a sve ih vodi prof. Damir Perman.


Radionice su besplatne, provode se uz sufinanciranje Grada Opatije, a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Opatija, te u suradnji s Kreativnom industrijom.


Zbog ograničenog broja polaznika po radionici mole se zainteresirani za prijavu na mail:[email protected] – naveli su organizatori iz GDCK Opatija.


Polaznici će kuhati u parovima pa se unaprijed mogu prijaviti kao tim ili će ovisno o samostalnim prijavama naknadno napraviti kuharske parove.


– Kuhanje je umjetnost za koju je potrebna ideja i mašta ali i ponešto znanja, a najvažniji začin svakog jela je radost s kojom ga pripremamo. Zato ako imate bar neke od ovih elemenata prijavite se i uživajte u vlastitim gastronomskim kreacijama – poručili su iz opatijskog Crvenog križa.