Prigodna svečanost

Završena još jedna Mala planinarska škola PD Opatija

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Grad Opatija

Foto Grad Opatija

Školu je uspješno završilo 29 djece, većinom u dobi između 9 i 12 godina.Uz prigodnu svečanost u Centru za posjetitelje Poklon na Učki, okončana je četvrta mala planinarska škola Planinarskog društva Opatija.


Školu je uspješno završilo 29 djece, većinom u dobi između 9 i 12 godina, a polaznici su stekli osnovna znanja o povijesti planinarenja, planinarskoj opremi, kretanju i boravku u planini, planinarskoj etici i ponašanju, osnovama meteorologije i opasnostima u planini te su bili upoznati s osnovama penjanja i speleologije.


Kao i prethodnih godina, glavni je cilj bio upoznati djecu na njima primjeren način s osnovama planinarstva te ih podučiti ispravnu odnosu prema prirodi. Pretežiti dio aktivnosti održavao se na otvorenom području Učke.
Škola je obuhvatila osam jednodnevnih izleta, od čega jedan i vlakom u Fužine, dok je veliki finale održan prošlog vikenda kada su mali planinari prespavali u planinarskom domu na Učki, kojim organizatori male škole i upravljaju.


Igor Eterović, voditelj male planinarske škole i pročelnik vodičke sekcije Planinarskog društva Opatija, održao je prezentaciju o ovogodišnjim aktivnostima male škole te je čestitao polaznicima i zahvalio roditeljima na iskazanom povjerenju.


Škola je organizirana po programu Hrvatskog planinarskog saveza za male planinarske škole uz potporu Grada Opatije, Javne ustanove Park prirode Učka i Istarskog planinarskog saveza, objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Opatije.