Nadzorni odbor

Vladimir Bošnjak novi predsjednik Uprave LRH; svi objekti trebali bi biti otvoreni najkasnije u svibnju

Alenka Juričić Bukarica

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

krajem prošle i početkom ove godine u LRH su zaposlili i nove radnike te je u veljači ove godine otvoren natječaj za dodatna radna mjesta u hotelima. U skladu s planom otvaranja objekata, planira se zapošljavanje i do 500 novih radnikaLiburnia Riviera Hoteli (LRH), vodeća hotelska grupacija na Liburniji, ima novog predsjednika Uprave Vladimira Bošnjaka.


Naime, umjesto Agrona Beriše, koji je na to mjesto imenovan početkom jeseni prošle godine te s kojim je dogovoren sporazumni prestanak daljnje suradnje, Nadzorni odbor LRH je na današnjoj sjednici na čelno mjesto LRH imenovao Bošnjaka, koji je, kažu u Liburniji, diplomirani ekonomist koji je svoje bogato profesionalno iskustvo stjecao na različitim upravljačkim pozicijama u privatnom sektoru, što mu je omogućilo stjecanje odgovarajućeg znanja i iskustva za upravljanje, prije svega, operativnim i financijskim poslovanjem društva.


Uz Bošnjaka, u upravi LRH-a ostaje dosadašnji član Johannes Böck, Inače, u LRH-u ističu i kako su očuvali kontinuitet poslovanja i radna mjesta te u ovu godine ulaze optimistično uz najavu novih projekata i investicija, unatoč neizvjesnosti uzrokovanoj pandemijom koronavirusa.
Ova turistička kompanija lani je tako ostvarila oko 150 tisuća noćenja. Unatoč značajnijem padu operativnih prihoda u prošloj godini, LRH je očuvao sva radna mjesta uz istu razinu plaća i gotovo svih ostalih materijalnih prava koja pripadaju radnicima.


Ističu i kako je podrška Vlade turističkoj industriji uvelike pomogla da se ostvari ovaj cilj. Inače, krajem prošle i početkom ove godine u LRH su zaposlili i nove radnike te je u veljači ove godine otvoren natječaj za dodatna radna mjesta u hotelima. U skladu s planom otvaranja objekata, planira se zapošljavanje i do 500 novih radnika.


Ubrzano se radi i na pripremama za početak nove sezone, a već 5. ožujka otvara se hotel Palace – Bellevue, dok će gotovo svi objekti LRH grupe biti otvoreni najkasnije u prvoj polovici svibnja, ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli. U pripremi su brojni projekti i investicije, od kojih se posebno izdvaja već pokrenuta obnova hotela Kvarner, a kako je poznato dugoročno se planira podizati kvaliteta svih proizvoda i usluga koje nude LRH, kako smještajnog kapaciteta tako i cjelokupne ostale ponude.