
Učenici i mentori iz Ugostiteljske škole Opatija zasjali su na natjecanju u Crnoj Gori
Na natjecanju GATUS 2025. u Baru sudjelovalo je više od 150 učenika iz Slovenije, Srbije, Makedonije, BiH, Crne Gore i Hrvatske
povezane vijesti
OPATIJA – Opatijci su još jednom potvrdili da su pravi šampioni ugostiteljstva, a Ugostiteljska škola Opatija je prema broju osvojenih bodova bila najbolja škola na međunarodnom natjecanju GATUS 2025. koje je održano u Baru u Crnoj Gori.
Na svečanoj večeri u hotelu Princess u Baru podijeljena su zaslužena priznanja i nagrade učenicima, mentorima i ravnateljima škola pa je tako u ukupnom poretku najbolja bila Ugostiteljska škola Opatija koja je dobila zasluženi pehar.
Na ovogodišnjem međunarodnom natjecanju sudjelovalo je više od 150 sudionika natjecatelja i pedesetak mentora i ravnatelja ugostiteljsko-turističkih škola iz Slovenije – Srednja šola za gostinstvo in turizem Novo Mesto, Srednja gostinska in turistična šola Radovljica i Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Srbije – Ekonomsko-trgovinska škola Smederevo, Makedonije – Srednja škola za ugostiteljstvo i turizam »Vancho Pitosheski« Ohrid, Bosne i Hercegovine – Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor, Crne Gore – Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar i Srednja mješovita škola »Ivan Goran Kovačić« Herceg Novi te Hrvatske – Turističko-ugostiteljska škola Split, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek i Ugostiteljska škola Opatija.
– Učenici Ugostiteljske škole Opatija zasjali su na natjecanju, osvojivši zlatna odličja u tri discipline – u pripremi glavnog jela od brancina i deserta po izboru na bazi linzer tijesta u kojoj su nastupili učenici Petra Gizdulić, Mila Paparić i Svitlana Oliinyk, a mentori su im bili Davor Capan i Jasna Visković, zatim u pripremi turističkog aranžmana na temu »Putevi vina moga kraja« u kojoj su sudjelovali učenici Ema Puškarić, Duga Žoldoš i Milica Vujović uz mentoricu Ivanu Šarić, kao i u postavljanju svečanog stola za dvije osobe, filetiranju brancina pred gostima i posluživanju vina te pripremi koktela na bazi crvenog vina u kojemu su sudjelovali učenici Sara Babić, Vito Žganec i Josip Rupčić, a mentorica im je bila Nikolina Marčelja Pošćić.
Čestitamo našim talentiranim učenicima i njihovim mentorima na iznimnom uspjehu, trudu i predanosti koji promiču izvrsnost u ugostiteljstvu i turizmu – naveli su iz trofejne i vrlo uspješne opatijske Ugostiteljske škole.