Veliko priznanje

U zvjezdanom predvorju najpoznatijeg gastrovodiča: Hotelu Navis oznaka ‘Preporučeno od Michelina’

Edi Prodan

Hotel na Preluku sada se nalazi u samom zvjezdanom predvorju najpoznatijeg gastronomskog vodiča na svijetu / Snimio Sergej DRECHSLER

Hotel na Preluku sada se nalazi u samom zvjezdanom predvorju najpoznatijeg gastronomskog vodiča na svijetu / Snimio Sergej DRECHSLER

Nakon Navisa, Metro-Michelinova delegacija otišla je put Drage di Lovrana koja je dobila jednu Michelinovu zvjezdicu te Ville Aristion koja, kao i Navis, sada nosi oznaku preporuke. Danas je na redu restoran BoškinacOPATIJA  Zaslužene kategorizacije koje je Michelin još u veljači dodijelio hrvatskim restoranima, jučer su na simboličan način konačno – kašnjenje je, kao što je poznato, izazvala karantena zbog suzbijanja koronavirusa – krenule i s uručenjima.


Konkretno, bili smo prisutni na dodjeli pločice koja se postavlja na ulazu u restoran kako bi posjetitelji bili informirani o kakvom se objektu uistinu radi, u Hotelu Navis na Preluku.


On se našao u samom zvjezdanom predvorju najpoznatijeg gastronomskog vodiča na svijetu – od jučer i formalno nosi oznaku »Preporučeno od Michelina«.


Hotel Navis/ Snimio Sergej DRECHSLER

Hotel Navis/ Snimio Sergej DRECHSLER

– Suradnja s Michelinom jedna je od Metroovih aktivnosti kojom potvrđujemo našu misiju da budemo preferirani partner HoReCa sektoru kroz profesionalnu podršku koju treba i zaslužuje. Kvalitetu hrvatskih restorana iz godine u godinu potvrđuju Michelinova priznanja i ovom prilikom želim čestitati svim hrvatskim restoranima i chefovima koji su, svojim umijećem i predanošću vrhunskom doživljaju svojih posjetitelja, zaslužili ovo prestižno priznanje. U trenutačnim okolnostima kada su ugostitelji suočeni s izazovima u poslovanju, Michelinova priznanja mogu pridonijeti pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj karti izvrsnosti i zato mi je drago što Metro i na ovaj način može dodatno podržati promociju hrvatske gastronomije, istaknuo nam je u Navisu Thierry Guillon-Verne, predsjednika Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska koji je kontinentalni partner Michelina.


Veliko je zadovoljstvo bilo uočljivo i kod Davora Kapetanovića, Denisa Hercega, kao i Tina Sinožića, iznimnog trija Navisa, mladih stručnjaka koji između ostalog formiraju i eno-gastromski nastup restorana tog hotela u stručnoj javnosti.


Jedan od najzaslužnijih za sve je svakako chef Tino Sinožić koji je u Navisovom timu još od školskih dana.


– Uz dijelove japanske kuhinje, konkretno sushi program te sve one vrijednosti koje se i inače rade na promociji autorske kuhinje s tradicijskim elementima, nastavljamo i nakon Michelinovog priznanja, istaknuo nam je jedan od najtalentiranijih i najmlađih hrvatskih chefova.


Slično je razmišljanje i Davora Kapetanovića koji uz oca Krunoslava sve značajnije participira u osmišljavanju rada Navisa.


– Silno smo ponosni na Michelinovu preporuku, velik je to poticaj razvoju naše specifične gastronomije. Jasno nam je da iza ovog slijedi rad na stjecanju Michelinove zvjezdice, no i do toga ćemo stići ustrajnim, maksimalno profesionalnim radom, bez ikakvih pritisaka da se to dogodi već iduće godine, pojašnjava nam Kapetanović.


Nakon Navisa, Metro-Michelinova delegacija u kojoj se nalazio i Marinko Blečić, direktor veleprodajnog centra Rijeka, otišla je put Lovranske Drage te na kraju opatijske Punte Kolove.


Cilj su im dakako također bili Michelinovi laureati, Draga di Lovrana koja je dobila jednu Michelinovu zvjezdicu te Villa Aristion koja, kao i Navis, sada nosi oznaku preporuke.


Danas je pak na redu još jedan kvarnerski gastronomski hram, restoran Boškinac, koji vode vlasnik Boris Šuljić te još jedan maestralni hrvatski mladi chef – Matija Bregeš.