Hotel Ambasador

U Opatiji sljedeći tjedan 25. prvenstvo sommeliera Hrvatske

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Prvenstvo će započeti u ponedjeljak, 12. prosinca u 14 sati četvrtfinalnim natjecanjem koje se sastoji od pismenog i praktičnog dijela 


 


OPATIJA – Hrvatski sommelier klub organizira jubilarno 25. prvenstvo sommeliera Hrvatske koje će se, pod pokroviteljstvom HTZ-a i uz podršku TZ Kvarnera i Grada Opatije, održati 12. i 13. prosinca u opatijskom hotelu Ambasador.
Prvenstvo će započeti u ponedjeljak, 12. prosinca u 14 sati četvrtfinalnim natjecanjem koje se sastoji od pismenog i praktičnog dijela. U polufinale će ući deset natjecatelja s najviše osvojenih bodova u četvrtfinalu, a discipline su: pismeni test na engleskom jeziku u kojem se propituju znanja o svjetskim vinima te o najpoznatijim vinskim regijama Europe i svijeta; opisivanje vina “na slijepo”; posluživanju vina te usklađivanje jela i vina na konkretnim primjerima jela. U finalnom natjecanju, tri najbolja kandidata pokazat će svoje umijeće u opisu domaćih i stranih vina “na slijepo”, prepoznavanju različitih svjetskih destilata, posluživanju i dekantiranju crvenog vina, ispravljanju vinske karte, poznavanju svijeta vina, ophođenju s gostima i jednom disciplinom iznenađenja. Kao i prethodne godine, finalno natjecanje će biti na engleskom jeziku. Finalni dio natjecanja održat će se 13. prosinca u hotelu Ambasador s početkom u 14 sati i otvoren je za publiku. Na ovogodišnje prvenstvo prijavilo se 28 kandidata koji dolaze iz svih hrvatskih regija a zaposleni su u renomiranim hotelskih kućama, poznatim hrvatskim restoranima, konobama i wine barovima, naveli su iz Hrvatskog sommelier kluba.