Popularna manifestacija

RetrOpatija se vraća: Izvucite trapezice i natapirajte frizure, “zlatni party” opet je tu

Aleksandra Kućel Ilić

TZ Opatija

TZ Opatija

Najpopularnija opatijska manifestacija, nakon dvije godine pauze uzrokovane epidemiološkim mjerama, ovog će ljeta ponovo ispuniti gradOPATIJA – RetrOpatija se vraća u velikom stilu! Najpopularnija opatijska manifestacija, nakon dvije godine pauze uzrokovane epidemiološkim mjerama, ovog će ljeta ponovo ispuniti grad dobrom glazbom, jedinstvenim modnim izričajem, otkačenim plesnim ritmom i odličnom atmosferom u kojoj će se zabavljati deseci tisuća posjetitelja.


Opatijski »party stoljeća«, posvećen zlatnim razdobljima glazbe, plesa i mode, od 23. do 25. lipnja pretvorit će središte grada u veliku pozornicu, lokale i izloge trgovina uređene u stilu dvadesetih, pedesetih ili sedamdesetih godina prošlog stoljeća u idealnu scenografiju za putovanje kroz vrijeme, a privremeno zatvorenu glavnu ulicu u plesni podij. RetrOpatija će povezati sve opatijske ugostitelje, hotelijere, trgovce i obrtnike, stotine sudionika i tisuće posjetitelja u doživljaj koji će se dugo pamtiti, a vrhunac programa bit će najveći disco party pod zvijezdama, na otvorenoj sceni Ljetne pozornice.


Kraj čekanju


– Na oduševljenje brojnih obožavatelja RetrOpatije, koji su uvijek tu manifestaciju »začinili« originalnim modnim izričajem, izvježbanim plesnim potezima i otkačenim frizurama, stigao je kraj čekanju na novo poglavlje naše priče posvećene ponovnom otkrivanju swingerskih dvadesetih, nostalgičnih pedesetih, ludih sedamdesetih, rockerskih osamdesetih i svih drugih zlatnih razdoblja iz povijesti svjetske glazbe i mode. Vrijeme je da ponovo iz ormara izvučete najbolje »trapezice«, havajske košulje i haljine »na volane«, natapirate frizure, »poštucate« brkove i pripremite se za tri dana odličnog provoda krajem lipnja – pozvala je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije, organizatora RetrOpatije.


Osam punktova
Nezaboravna glazba velikih glazbenika kao što su The Beatles, The Rolling Stones, Frank Sinatra i drugi, u interpretaciji vrhunskih muzičara, kao i hitovi koji su žarili i palili diskotekama za vrijeme »groznice subotnje večeri«, opet će odjekivati s osam posebno osmišljenih punktova diljem Opatije.


Uz grupe i izvođače kao što su Vinyl Band, Marko Tolja, Duško Jeličić Dule & Bonaca, Techno Vikings, Dellboys, Lorean Dey, The Bourbon Hunters, Dino Dvornik Tribute Band i Pacha Mamma, (Ne)Normalni te duo DJ Miro & Šajeta koji će se pobrinuti za plesni ritam na Ljetnoj, posebnu atmosferu tijekom tri dana trajanja programa činit će plesne skupine, oldtimer klubovi, frizeri, make-up stručnjaci, animatori, Vatrogasna postrojba Opatija u retro izdanju, Crveni križ, kao i retro-sajam na Slatini te stare vespe i retro-kamioni postavljeni diljem grada.


– Pridružite nam se u putovanju kroz glazbenu prošlost, zaboravimo tijekom tri dana na sve boljke suvremenog doba i zabavimo se uz ples, pjesmu, druženje i vrhunsku atmosferu koja i čini RetrOpatiju najomiljenijom opatijskom manifestacijom i nezaboravnim doživljajem – poručila je Suzi Petričić.