Izložba

Procesi: Grafike riječkih studenata u lovranskoj galeriji Laurus do 27. travnja

Aleksandra Kućel IlićLOVRAN – Katedra za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti, Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci, u suradnji s Katedrom za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, poziva na otvorenje suradničke izložbe studenata s Akademije primijenjenih umjetnosti i povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci »Procesi« u lovransku galeriju Laurus u četvrtak 4. travnja u 19 sati.


Na izložbi djela u mediju grafike izlažu Lara Šebelja i Dominik Višnjić, alumna i student završne godine studija grafike pri APURi. Kustosi izložbe i autori popratnih tekstova su studenti završne godine diplomskog studija povijesti umjetnosti pri Filozofskom fakultetu u Rijeci: Dora Križnik, Veronika Milošević, Matea Plišić, Kristina Slavulj, Nikolina Šadić, Dajana Vesić, Gracia Valent i Luka Štimac.

– Izložba je nastala kao rezultat praktičnog rada studenata diplomskog studija povijesti umjetnosti na kolegiju »Medijacija i kritika« pri Katedri za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti, Odsjeka za povijest umjetnost Filozofskog fakulteta u Rijeci, pod mentorstvom prof. Nataše Lah i asistentice dr. sc. Nadežde Elezović u akademskoj godini 2023./24., u suradnji sa studentima te mentoricama pri Katedri za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, prof. Jasne Šikanje i prof. dr. Celestine Vičević te u suradnji s galerijom Laurus.


Dizajn kataloga i plakat izložbe rad je studenta Dominika Višnjića, naslovna fotografija rad je studentice Lare Šebalje, a tekst kataloga potpisuje Kristina Slavulj, studentica povijesti umjetnosti. Izložba će se moći pogledati do 27. travnja – najavili su iz galerije Laurus.