Vrijedna investicija

Počela nova faza radova na važnoj matuljskoj prometnici

Filip Brnelić

Vedran Kinkela i Robert Maršanić / Foto: S. DRECHSLER

Vedran Kinkela i Robert Maršanić / Foto: S. DRECHSLERMATULJI – Na spoju županijske ceste u Ulici 43. Istarske divizije prema Cesti dalmatinskih brigada u Matuljima počeli su radovi na rekonstrukciji 150 metara duge dionice.


Riječ je o četvrtoj fazi izgradnje ove prometnice koja uključuje rekonstrukciju ceste, izvedbu oborinske odvodnje te izradu nogostupa uz županijsku cestu 5047, a radovi započeti 12. studenog trebali bi trajati do početka ožujka.


Njihovim završetkom stvorit će se preduvjeti za preusmjeravanje glavnog pravca putovanja kroz Matulje, prekategorizaciju 400-tinjak metara dugog dijela županijske ceste u nerazvrstanu te buduću izgradnju nogostupa na sjevernoj strani sjeveroistočne dionice Ulice 43. Istarske divizije.
– Radi se o zajedničkoj investiciji Županijske uprave za ceste PGŽ-a i Općine Matulji koji sufinanciraju radove u iznosu od 136 tisuća, odnosno 80 tisuća eura. Rekonstrukcijom ove ceste prije svega će se povećati sigurnost pješaka, s obzirom na to da ćemo izgraditi nogostup. Ova izgradnja spada u kategoriju izvanrednog održavanja cesta, novca uvijek fali, ali trudimo se da to što imamo uložimo kako bi prometnice bile što kvalitetnije – kazao je ravnatelj ŽUC-a Robert Maršanić.


Načelnik Matulja Vedran Kinkela istaknuo je vrlo dobru suradnju sa ŽUC-om, navevši da je Općina za ovaj projekt pripremila dokumentaciju, riješila imovinsko-pravne odnose te ishodila akte za građenje.


– Dugi niz godina ovaj je dio označavan kao problematičan zbog nedostatka nogostupa, a kako bismo povećali sigurnost pješaka i vozača krenuli smo u ovu investiciju. Prometna povezanost i sigurnost prometa moraju biti bolji u širem centru Matulja i zato ćemo nakon ovog projekta dio Ulice 43. Istarske divizije do skretanja pretvoriti u jednosmjernu te ondje izgraditi nogostup – najavio je Kinkela te dodao da su realizirani projekti u prethodnim godinama pokazatelj da Općina zajedno s županijskim upraviteljima cesta kontinuirano radi na poboljšanju matuljske prometne infrastrukture.