Dugi godišnji odmor

Pekarnica na opatijskoj tržnici konačno će proraditi idućeg tjedna

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Ponuda pekarskih proizvoda tijekom ljeta u Opatiji bila je vrlo sužena i izbor se sveo tek na jedno veće mjesto u središtu grada gdje je često bila prava navala turista.


Mnogi su se s nostalgijom prisjetili jedne veće delikatesne pekarnice koja već duže vrijeme ne postoji u gradu, a kada se zatvorila i manja pekarnica kod gornjeg ulaza u opatijski mrkat, razočaranje potrošača je dodatno naraslo.


Naime, premda se pekarski proizvodi mogu kupiti unutar prehrambenih trgovina, osnovna je primjedba bila na kratko radno vrijeme pojedinih butiga, dok specijalizirane pekarnice, bez obzira na opseg ponude, najčešće rade od ranoga jutra, sve do kasnih večernjih sati. I uvijek se u njima može kupiti svježu turu kruha.
U ovome slučaju, na vratima pekarnice se navodi da je zatvorena uslijed korištenja godišnjeg odmora, no s obzirom na to da je navedeni godišnji iznimno dugačak, građani su zaključili da je pekarnica možda i trajno zatvorena. O čemu je riječ i hoće li na istome mjestu i dalje biti pekarnica u budućnosti, pitali smo nadležne iz Komunalca zaduženog za poslovanje svih dijelova tržnice u Opatiji i prema njihovoj najavi – pekarnica će i nadalje ostati pekarnica i, ako se najave obistine – ponovo proraditi već tijekom idućega tjedna…