Upaljena rasvjeta

Otvorena Adventska čarolija, okupljeni uživali u pogledu na rasvijetljenu Mošćeničku Dragu

Marina Kirigin

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Svečano je otvorena draška božićno-novogodišnja manifestacijaPaljenjem adventske rasvjete na draškom trgu otvorena je Adventska čarolija u Mošćeničkoj Dragi, božićno-novogodišnja manifestacija koja će žiteljima općine i gostima ponuditi zanimljive sadržaje, koncerte, druženja, kulturne i zabavne priredbe.


Iako su mnoge kiša i hladno vrijeme zadržali kod kuće, na suhom i u toplom, nekolicina znatiželjnih, željnih druženja, ipak je došla svjedočiti paljenju lampica i tako među prvima imala priliku uživati u pogledu na rasvijetljenu Mošćeničku Dragu.

Otvaranju adventskog programa u najmanjoj liburnijskoj općini prethodila je priredba “Za Andrejnu” koja se održava u čast ribara i pomoraca liburnijskog kraja.


U zgradi javne namjene Robert Mohović, Marko Blaženić i Edvin Rutar govorili su o djelovanju Radne grupe za proučavanje pomorstva i ribarstva Katedre Čakavskog sabora općine Mošćenička Draga, koja je uz Ekomuzej Mošćenička Draga bila organizator ovog događanja, zatim o pomorcima Brsešćine i o pomorskim zastavama pod kojima su plovili pomorci tog kraja.Predstavljena su i plovila obnovljena u projektu Arca Adriatica – brsečki guc, draški guc…


Sljedeće događanje draške “čarolije” na rasporedu je 6. prosinca u 18 sati kada je organiziran doček Svetog Nikole.