MAGIJA U OPATIJI

Opatijska Ljetna pozornica postaje Ledena čarolija, otkriveni svi detalji

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Luigi Opatija

Foto Luigi Opatija

 Poznata lokacija se pretvara u adventsku atrakciju s klizalištemFestival Opatija pripremio je i organizirao jednu od zasigurno najljepših blagdanskih manifestacija na Kvarneru u kojoj vlada magična atmosfera – opatijska Ljetna pozornica zimi postaje Ledena čarolija, omiljena adventska atrakcija s popularnim klizalištem, glazbenim i dječjim programima te adventskim kućicama bogate gastroponude.


Kako su najavili, Ledena čarolija svoja vrata otvara u petak 8. prosinca i svakodnevno ostaje otvorena sve do 7. siječnja, a u tih mjesec dana donosi pregršt dobrih koncerata, zabavnih programa za djecu, dječji doček nove godine i plesnu silvestarsku noć!


Programi za djecu


Svečano otvorenje Ledene čarolije bit će sutra u 17 sati kada će na velikoj sceni nastupiti izvrsni Plesni klub Dance Queen i odlični mladi Sakraboyski bend na harmonikama.
Ove se godine posebnu pažnju pridaje programima za djecu. U nedjeljno jutro, 10. prosinca u 11 sati, razveselit će ih Klizački klub Medo iz Zagreba i njihova »Vesela bajka na ledu«, plesna predstava s omiljenim likovima iz mašte.


U nedjelju 17. prosinca u 11 sati nastupit će zbor Lovranske črešnjice koje su na nedavnom Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu osvojile izvrsno drugo mjesto, a njihova voditeljica Natalija Banov priznanje za umjetničko postignuće u radu s dječjim zborom.


Radno vrijeme klizališta bit će od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 21 sat, petkom od 11 do 22 sata, subotom od 10 do 22 sata te nedjeljom od 10 do 21 sat. Cijena za 45 minuta klizanja iznosi 4 eura, neovisno o tome unajmljuju li se klizaljke ili se koriste vlastite.


Glazbeni programi održavaju se petkom, subotom i nedjeljom od 19 sati na velikoj sceni Ljetne pozornice gdje će nakon Sakraboyski benda (8. prosinca) nastupiti Duško Jeličić Dule & Bonaca (9. prosinca), Klapa Baladur (10. prosinca.), Ženski zbor KUD-a Učka (15. prosinca), Techno Vikings (16. prosinca), Last Minute (17. prosinca.), Nočni skok (22. prosinca), Dellboys (23. prosinca), Gearbox (24. prosinca), Matíja (29. prosinca) i The River Sharks (30. prosinca).


Škola klizanja


Vrhunac zabavno-glazbenog programa bit će posljednjeg dana u godini, 31. prosinca. Dječji doček nove godine na maloj Ljetnoj pozornici počinje od 11 sati uz glazbu, ples i igre, dok će u večernjim satima DJ Vedran zavrtjeti najpoznatije hitove 70-ih, 80-ih i 90-ih godina.


Bogat glazbeni program pratit će i prigodna ponuda jela i pića na adventskim kućicama čije je radno vrijeme od ponedjeljka do četvrtka od 10 do 21 sat, a petkom, subotom i nedjeljom od 10 do ponoći.


Organizirana je i škola klizanja pod vodstvom trenera Aleksandera Cara, i to od 11. prosinca do 5. siječnja tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak), od 15 do 16 sati za početnike, a za napredne klizače od 16 do 17 sati. Cijena škole klizanja iznosi 50 eura, a uključuje deset sati poduke i najam klizaljki.


Šporerbajka


Festival Opatija organizira i poseban dječji program u Umjetničkom paviljonu »Juraj Šporer« pod nazivom Šporerbajka.


Djecu očekuju četiri kazališne predstave koje sve počinju u 17 sati i to »Šlampavi Djed Božićnjak« (16. prosinca), »Tri kralja« (17. prosinca), »Božić s gospodinom Grincajgom« (22. prosinca) i »Larina božićna bajka« (23. prosinca) te razne radionice: izrade jaslica (17. prosinca), dekoracije božićne veste (22. prosinca), izrade lutaka Bake i Djeda Mraza (23. prosinca), Olimpatijske igre (29. prosinca) i Vesela božićna tombola uz DJ-a (30.prosinca).


Na sve programe ulaz je slobodan.