Festival Đardin

Opatija u vrtnom izdanju ponovno će okupiti ljubitelje vrtlarenja

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel-Ilić

Foto Aleksandra Kućel-Ilić

Festival Đardin autentični je opatijski festival koji će se održati od 26. do 28. travnja u Parku AngiolinaOpatija u vrtnom izdanju ponovno će okupiti ljubitelje vrtlarenja, kao i one koji će to tek postati. Festival Đardin autentični je opatijski festival koji će se održati od 26. do 28. travnja u Parku Angiolina.


Posjetitelje očekuje prodaja sezonskog i drugog cvijeća, kaktusa i sobnog bilja, radionice namijenjene djeci i odraslima te predstava za djecu. Prekrasno cvijeće, unutarnje bilje i kaktusi moći će se kupiti u rasadniku Parka Angiolina tijekom čitavog vikenda – u petak 26. travnja od 12 do 19 sati te u subotu 27. i nedjelju 28. travnja u razdoblju od 8 do 19 sati.


Udruga Žmergo održat će Ekološku radionicu namijenjenu najmlađima koja će se u rasadniku Parka Angiolina održati u subotu i nedjelju od 9 do 10.15 sati, a čiji je cilj otkriti čari vrtlarenja, ali i naučiti mališane kako se “starta” s presadnicama cvijeća i povrća – priopćili su iz opatijske Turističke zajednice.
U terminima od 10.30 do 12 sati te od 14 do 15.30 sati, subota i nedjelja u rasadniku Parka Angiolina rezervirane su za dvije radionice u izvedbi stručnog dvojca pod imenom Dnevna doza biljaka. Oni koje privlači egzotično bilje, moći će sudjelovati u radionici Kokedame, a ljubitelji biljnih terarija imat će priliku izraditi vlastiti na radionici Vrtovi u Boci.


Glazbeni paviljon će u subotu i nedjelju od 13 do 14 sati one najmlađe očarati interaktivnom predstavom “Pričom te zovem” u izvedbi Margarete Peršić, a uz Urbane šumare, od 15 do 18 sati, “mali avanturisti” moći će se okušati u zip line-u i osnovama alpinizma kod centralne livade Ville Angioline.


– Prekrasni parkovi najljepša su atrakcija našeg grada, a u njima već 180 godina uživaju Opatijci i njihovi gosti. Upravo se zato Đardin, kao festival posvećen cvijeću, bilju i vrtlarenju, savršeno uklopio.


Rezultat je to kvalitetne suradnje Parkova Opatija, Turističke zajednice grada Opatije i Grada Opatije, koja već godinama rezultira realizacijom atraktivnih manifestacija, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić i pozvala sve generacije da se pridruže kreativnim radionicama.


Organizatori Đardina pozivaju sve generacije da se pridruže festivalu kojeg će obilježiti spoj sadnje, cvijeća, zabave, smijeha, ali i učenja! Sve radionice su besplatne, a s obzirom na ograničeni broj polaznika, prijave se primaju telefonskim putem u TZ.