Zdrav život

Opatija će svake jesenske subote imati ture nordijskog hodanja

Aleksandra Kućel Ilić

Opatija je destinacija zdravlja, što zahvaljuje svojoj turističkoj tradiciji zasnovanoj upravo na ljekovitoj klimi i jedinstvenim prirodnim prednostima te zdravstvenoj i wellness ponudi – kaže Suzi Petričić, direktorica TZG-a OpatijeOPATIJA – Nordijskim hodanjem Opatija se željela uključiti u World Wellness Weekend, međunarodno događanje koje promovira zdrav život i blagostanje, no vremenske neprilike su onemogućile manifestaciju i tek su dvije šetačice bez štapova u subotu prošetale opatijskim šumskim šetalištem Carmen Sylva. No, kako su poručili iz Turističke zajednice grada Opatije, jesenske ture nordijskoga hodanja će se u tjednima koji dolaze organizirati svake subote do 17. prosinca.


U sklopu cjelogodišnjeg fokusa na sportske i rekreativne aktivnosti kroz program Oaza zdravlja i wellnessa, Turistička zajednica grada Opatije u suradnji s KŠR-om Gorovo za svoje sugrađane i posjetitelje grada organizira besplatno nordijsko hodanje, uz stručnu pratnju licenciranih trenera nordijskog hodanja, koje će se na opatijskim povijesnim šetnicama održavati svake jesenske subote. Tradicionalno, šetnje startaju u 10 sati ispred Ville Angioline, a sudionicima su osigurani štapovi za hodanje. Ruta će se prilagođavati vremenskim uvjetima, a sve informacije bit će unaprijed objavljivane na stranicama opatijske turističke zajednice.


– Opatija je u Hrvatskoj, ali i izvan nje, prepoznata kao destinacija zdravlja, što zahvaljuje svojoj turističkoj tradiciji zasnovanoj upravo na ljekovitoj klimi i jedinstvenim prirodnim prednostima, ali i konstantnom radu na unapređenju zdravstvene i wellness ponude. Tome pripadaju i naši rekreativni programi koji se kontinuirano provode u proljetnim i jesenskim terminima, a koji su odlično prihvaćeni i kod naših sugrađana i kod gostiju Opatije. Zdravlje i sport ističu se kao važne teme u suvremenom načinu života i zasigurno su jedna od značajnijih motivacija za dolazak u destinaciju – istaknula je direktorica TZG-a Opatija Suzi Petričić.
Uz besplatno nordijsko hodanje koje će se odvijati tijekom tri mjeseca, Turistička zajednica u prosincu će organizirati i trail utrku Veprinac Vertical, koja će povesti trkače povijesnom stazom Put mlekarice od Opatije do Veprinca.