Program u Amfiteatru

Od Radojke Šverko i MaTaFuna do Šerbedžije: Nastavlja se Ljeto u Matuljima

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Luigi Opatija

Foto Luigi Opatija

Kolovoz donosi i vikend kulturnih programa za djecu, od kazališnih predstava do plesa, radionica i koncerata. Radi se o programu MaTaFun – Matulji teatar fest za djecu i mlade koji je na programu od 21. do 23. kolovoza – iznosi zamjenica načelnika Eni ŠebaljMATULJI – Matuljske ljetne večeri u organizaciji Općine Matulji nastavljaju se i tijekom kolovoza uz niz kulturnih programa u Amfiteatru. Već večeras, 8. kolovoza, na rasporedu je koncert Gelato Sisters. Atraktivni ženski trio koji čine Sanja Parmać, Neda Parmać i Jana Valdevit publiku će oduševiti standardima swinga 30-ih i 40-ih godina – najavila je zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj. Po njezinim riječima, u nedjelju, 16. kolovoza, nastupit će Radojka Šverko, jedna od naših najvećih glazbenih diva prepoznatljivog i raskošnog glasa, zajedno sa svojim pratećim sastavom na čelu s profesorom Vladimirom Babinom.


Petak, 21. kolovoza, rezerviran je za Kazalište Moruzgva iz Zagreba i njihovu komediju »Gola u Kavezu«. Riječ je o hit komediji u kojoj glume tri hrvatske kazališne, filmske i televizijske zvijezde Barbara Nola, Ecija Ojdanić i Ana Begić. U predstavi kroz osobne sudbine triju žena progovaraju o temama koje tište žene današnjice te o univerzalnim problemima suvremenog društva, međuljudskim odnosima, nedostatku komunikacije, prijateljstvu, usamljenosti, kidanju veza s roditeljima, strahu…


Programi za djecu


– Kolovoz donosi i vikend kulturnih programa za djecu, od kazališnih predstava do plesa, radionica i koncerata. Radi se o programu MaTaFun – Matulji teatar fest za djecu i mlade koji je na programu od 21. do 23. kolovoza. Tako će već u petak, 21. kolovoza, od 19 sati najmlađi moći pogledati Foliotove kazališne i filmske priče, upoznati se s radom ove zanimljive i kreativne udruge te možda i postati njihov član. U subotu, 22. kolovoza, od 18 sati djeca se mogu uključiti u Kazališne radionice Teatra OZ pod nazivom »Čarobiranje čarobnih napitaka za bajke« koje će potaknuti njihovu maštu i biti izvrstan uvod za predstavu koja će uslijediti odmah istog dana u 20 sati. Predstava »Lovci na snove« Teatra Pinklec nasmijat će i zabaviti publiku od najmlađih pa do njihovih roditelja kojima glumačka ekipa ovom predstavom poručuje da prihvatiti i zavoljeti svoje snove znači prihvatiti i zavoljeti samoga sebe – onakvim kakav jesi. U nedjelju, 23. kolovoza, u 20 sati malu publiku raspjevat će i rasplesati Kišni razdraganci Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta, a prethodit će im u 19 sati Foliotova moderna plesna bajka.


Koncerti udruga
Kolovoz završava i s nekoliko koncerata udruga. Koncert klape Skalin na programu je u četvrtak 27. kolovoza, a koncert KUD-a Učka Matulji u subotu, 29. kolovoza, pod nazivom Ljetna rapsodija – od Ronjgova do opernih arija. Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor band zatvaraju Matuljske ljetne večeri u nedjelju, 30. kolovoza. Rade Šerbedžija, glumačka legenda, pjesnik i glazbenik, prvi je put u Amfiteatru i sigurno će ovaj koncert biti koncert za pamćenje – najavila je Eni Šebalj, uz napomenu da svi koncerti osim dječjih počinju u 21 sat uz slobodan ulaz i u slučaju kiše se odgađaju.


U Amfiteatru zadovoljene sve epidemiološke mjere


– Amfiteatar je prostor koji pruža mogućnost zadovoljavanja svih propisanih epidemioloških mjera pa se Općina Matulji kao organizator i ovog ljeta potrudila da kulturni program bude kvalitetan, zanimljiv i raznovrstan te da zadovolji interese publike. Srpanj je protekao bez problema, vodilo se računa o propisanim udaljenostima, dezinfekcijskim sredstvima pa posjetitelji mogu biti opušteni i uživati u kulturnim programima Amfiteatra i ovog kolovoza – zaključila je zamjenica matuljskog načelnika.