U petak okupljanje u Kraju

Obilježavanje 61. obljetnice smrti Viktora Cara Emina

Aleksandra Kućel Ilić

Lanjsko obilježavanje obljetnice smrti Viktora Cara Emina / Foto SERGEJ DRECHSLER

Lanjsko obilježavanje obljetnice smrti Viktora Cara Emina / Foto SERGEJ DRECHSLER

U Interpretacijskom centru će kazališna grupa »Viktor Car Emin« iz Rijeke izvesti monolog »Barba Serafin« iz Careve komedije »Vicencica«KRAJ  U petak 19. travnja s početkom u 18 sati u Interpretacijskom centru »Viktor Car Emin« u Kraju obilježit će se 61. obljetnica smrti Viktora Cara Emina – javili su organizatori iz Udruge građana Kraj.


Viktor Car Emin, hrvatski književnik i publicist, preporoditelj istarskih Hrvata, rodio se 1. studenoga 1870. u mjestu Kraj u općini Mošćenička Draga, a preminuo 17. travnja 1963. u Opatiji. Uspomenu na njegovo stvaralaštvo čuvaju u zadnjim desetljećima u Udruzi građana Kraj koju vodi Nadija Rubeša, a vode se onom znamenitom mišlju starih kapetana i mornara koju je od zaborava sačuvao upravo Viktor Car Emin – »krepat ma ne molat!«.


Postala je već tradicija da okupljanje u čast ovog poznatog književnika počne uz polaganje cvijeća ispred njegove rodne kuće u Kraju pa će tako biti i u petak. Zatim će u Interpretacijskom centru kazališna grupa »Viktor Car Emin« iz Rijeke izvesti monolog »Barba Serafin« iz Careve komedije »Vicencica«. U programu će nastupiti VS Mareta, a druženje u čast poznatom Krajanu će se nastaviti uz razgled arhivskih fotografija Kraja i malu zakusku.