Samo prirodno

Neoubičajene haljine ispred Angioline: U lišće odjenute “điraju” Opatijom

Marina Kirigin

Foto: M. KIRIGIN

Foto: M. KIRIGIN

Ekološki osviještene dame raskošno obučene u listove, šišarke i ukrašene bobicama zatečene u šetnji parkom podsjetnik su na opatijsku povijest, ali i najbolja najava opatijskog AdventaOPATIJA – Šest haljina iz doba Austro-Ugarske satkanih od prirodnih materijala, biljaka iz opatijskih parkova, od jučer krase prostor glavne travnate površine opatijskog parka Angiolina. Ekološki osviještene dame raskošno obučene u listove, šišarke i ukrašene bobicama zatečene u šetnji parkom podsjetnik su na opatijsku povijest, ali i najbolja najava opatijskog Adventa. Riječ je o jednoj od devetnaest lokacija božićno-novogodišnje opatijske manifestacije koju su realizirale aranžerke Eda Mihovilić i Azra Čengić, a koji nosi naziv »Božićna šetnja opatijskih dama«.


– Pri izradi smo koristili sve materijale iz opatijskih parkova, palmu cikas, magnoliju, ali i crnogoricu s Učke. Haljine od prirodnih materijala bile su ideja Turističke zajednice grada Opatije koju smo evo uspjeli realizirati u dva tjedna, zajedno s još nekim detaljima na opatijskim adventskim lokacijama. Uloženo je puno truda, kreativnosti pa se nadam da će biti i rezultat dobar, da će ovo postati još jedno mjesto na kojem će Opatijci i opatijski gosti rado zastati i ovjekovječiti ga, rekla je Mihovilić dok je zajedno sa svojom kolegicom Čengić i vrijednim djelatnicima opatijskih Parkova odlučivala o mjestu postavljanja dama na zelenoj površini pored Ville Angioline, a sve pod budnim okom direktorice Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić i njezinih djelatnika koji su se itekao zauzeli da na samom početku Adventa Opatija zasja u dosad najbogatijem blagdanskom ruhu.

– Opatija će ovog adventa imati 19 tematskih lokacija i svaka će imati svoju priču. Lani je najfotografiranija lokacija bila ona kod Umjetničkog paviljona »Juraj Šporer«, a ove godine takvih će lokacija biti puno više. Već ovog vikenda brojni su šetači čekali red da bi se fotografirali kraj volte kod Djevojke s galebom, koja je bila jedna od prvih uređenih adventskih lokacija, otkrila je Petričić.