KŠR Gorovo

Na Tomaševcu “diplomiralo” 16 malih polaznika u ljetnoj školi plivanja

Valentina Sablić

Bogat sportsko-rekreativni program – odbojka na pijesku, rukomet, mini odbojka, nogomet, graničar, sportski poligon, štafetne igre, gađanje koševa, bacanje loptice te kretanje u prirodi – nastavlja se svakog radnog dana od 10 do 12 satiOPATIJA – Škola plivanja na dječjem kupalištu Tomaševac, u organizaciji i provedbi Kluba za športsku rekreaciju Gorovo, uspješno je privedena kraju – polaznici, sad već »diplomirani« plivači, svakog su dana u jutarnjim satima učili plivati, sudjelovali u raznim zabavnim igrama u moru i na pijesku i u svim ostalim morskim radostima. U ljetnu se školu uključilo 16 polaznika predškolske i mlađe školske dobi, a plivati su ih učili vrijedni voditelji škole iz Kluba.


Paralelno sa školom plivanja, odvijao se i bogat sportsko-rekreativni program koji je uključivao brojne aktivnosti: odbojku na pijesku, rukomet, mini odbojku, nogomet, graničar, sportski poligon, štafetne igre, gađanje koševa, bacanje loptice te kretanje u prirodi.
I nakon završetka škole plivanja, na sreću najmlađih i zadovoljstvo organizatora, aktivnosti se nastavljaju svakog radnog dana od 10 do 12 sati. Odaziv i interes je do sada bio zaista velik, a program se nastavlja održavati pod stručnim vodstvom KŠR-a Gorovo – Dalibora Korenića, Mirne Savić te Tonija i Erika Grozdanića.


U tijeku je i Festival sportske rekreacije Platak 2020, koji se održava od početka lipnja do kraja rujna, u organizaciji Saveza sportske rekreacije »Sport za sve« Primorsko-goranske županije i KŠR-a Gorovo. U sklopu Programa promicanja sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja i zdravstvenog turizma u lokalnim sredinama, provodi se i projekt nordijskog hodanja »Povijesnim stazama grada Opatije« koji KŠR Gorovo organizira pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i u suradnji s Amadria Park hotelima. Nordijsko hodanje i pješačenje namijenjeno je građanima Opatije i njezinim gostima. Aktivnosti se odvijaju u srpnju i kolovozu, okupljanje sudionika je na trgu ispred hotela Royal u kojem se sudionici mogu prijaviti. Povijesnim opatijskim šetnicama hoda se utorkom od 9 do 10.30 i petkom od 18.30 do 19.30 sati.
KŠR Gorovo najavio je još mnogo različitih programa za sve generacije, koji su u pripremi. Klub se, kao nositelj organizacije ili suorganizator brojnih sportsko-rekreativnih aktivnosti za sve dobne skupine, pokazao jednim od predvodnika promicanja zdravog života na ovim prostorima.