Opatisjki HSLS

Marina Hrebak: Ako je netko nesposoban voditi Lučku upravu, kako će voditi Grad?

Aleksandra Kućel Ilić

Snimila Marina KIRIGIN

Snimila Marina KIRIGIN

Čudno je kako stranka nije reagirala da gradonačelnik želi postati čovjek koji je postavio tajnicu Lučke uprave drugu na listi, a svog naplatničara trećeg na listi. Zar to nije sukob interesa za koji je isti već bio pravomoćno osuđen?, poručila je HrebakOPATIJA  Moram se osvrnuti na netočne navode SDP-PGS-HSU-HSS kandidata za župana Zlatka Komadine koji uporno tvrdi da naš kandidat za župana Gari Cappelli vodi prljavu kampanju i pokušava oblatiti sve što valja u Županiji – rekao je na konferenciji za novinare u Opatiji Zoran Bakalović, predsjednik županijskog HSLS-a.


U nastavku se osvrnuo na problematiku Marišćine, naglasivši da u 20 godina vladavine SDP-a nije riješena čak niti nakon utrošenih 300 milijuna kuna, a predstavlja ozbiljan problem za okoliš i zdravlje građana.


– Zračna luka Krk je zaostala u rangu trećih zemalja, čak smo nedovoljnom aktivnošću aktualnog župana izgubili letove aviokompanije Ryanair i time PGŽ zakinuli za mnoge strane goste koji namjeravaju posjetiti Kvarner i ljepote Gorskog kotara. Luka Rijeka stagnira i ne razvija se, a autobusni kolodvor Rijeka ne trebamo niti komentirati – rekao je Bakalović, dodavši da će se unutar lošeg životnog standarda i demografije “sami građani prepoznati”.

– Za razliku od Komadine, naš kandidat Gari Cappelli nudi promptno rješavanje gorućeg problema Marišćine, obnovu zračne luke Krk i sklapanje ugovora s aviokompanijama za razvoj turizma, razvoj Gorskog kotara, Luke Rijeka, rekonstrukciju autobusnog kolodovora, te ulaganje u cestovnu infrastrukturu – dodao je Bakalović koji vjeruje da će uz Cappellija biti i više bespovratnih sredstava za poticanje poduzetništva i veća iskoristivost projekata korz EU fondove.


Marina Hrebak, predsjednica HSLS-a Grada Opatije, također je istaknula da je razočarana dosadašnjim radom aktualnog župana Zlatka Komadine koji je u Gradu Opatiji usporio izgradnju Doma zdravlja iako su u mandatu aktualnog gradonačelnika Opatije, Ive Dujmića, Grad Opatija i RH poklonili zemljište, a Grad osigurao sredstva izgradnje pristupne ceste i komunalne infrastrukture. No, navela je Hrebak, župan i dalje odugovlači i usporava realizaciju istog i svaljuje odgovornost na opatijskog gradonačelnika.– Isto tako posebno ističem da je dao potporu svom, SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Fernandu Kiriginu. Čudno je kako stranka nije reagirala da gradonačelnik želi postati čovjek koji je postavio tajnicu Lučke uprave drugu na listi, a svog naplatničara trećeg na listi. Zar to nije sukob interesa za koji je isti već bio pravomoćno osuđen? Isto napominjem da aktualni kandidat za gradonačelnika Fernando Kirigin kao ravnatelj Lučke uprave za opatijsku luku nije učinio ništa, da je najgora u RH po sigurnosti za brodove i brodice, te se nije založio da se povuku sredstva iz EU fondova za rekonstrukciju iste, što su učinili mnogi gradovi i otoci na Jadranu. Isto tako nije napravio ništa za raspadajući ikarski mul, a i luka Volosko je na nivou manje luke nekog nerazvijenog otoka na Jadranu. Stoga se pitam – ako je netko nesposoban voditi Lučku upravu 4 godine, kako će biti sposoban voditi Grad?