FMTU

Svečanost diplomanata ispred fakulteta u Iki: Promocija uživo nakon dvije godine

Aleksandra Kućel Ilić

Radost nakon svečane promocije na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu / Foto FMTU

Radost nakon svečane promocije na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu / Foto FMTU

Promovirano je ukupno 213 magistara ekonomije, 284 sveučilišnih prvostupnika ekonomije i jedna stručna prvostupnica ekonomije, a na promocijama su posebno pohvaljeni najuspješniji studenti preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studijaIKA – Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci održane su svečane promocije diplomanata, javili su s FMTU-a u Iki. Nakon dvije godine provedenih u hibridnom okruženju i s online nastavom, promocija je održana na fakultetu u prekrasnom ambijentu uz more i okupila je velik broj diplomanata i njihovih obitelji i gostiju. Tom prigodom promovirano je 213 magistara ekonomije, 284 sveučilišna prvostupnika ekonomije i jedna stručna prvostupnica ekonomije.Na promocijama su posebno pohvaljeni najuspješniji studenti preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija.Na preddiplomskom sveučilišnom studiju Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu najuspješnije studentice su Leonarda Fabing, Barbara Jerković, Nikolina Ritossa, a na preddiplomskom sveučilišnom studiju Menadžment održivog razvoja Emili Štemberger, Magdalena Marković i Jelena Radić.


Najbolji studenti
Na diplomskom sveučilišnom studiju Menadžment u turizmu najuspješnije studentice su Jelena Cimaš Vešligaj, Antonio Jakovina i Laura Valentić. Na diplomskom sveučilišnom studiju Marketing u turizmu najuspješnije studentice su Martina Dumbović, Petra Kurajica i Dorotea Katić, na diplomskom sveučilišnom studiju Menadžment u hotelijerstvu Dora Rašan, Marija Tariba i Laura Ćosić te na diplomskom sveučilišnom studiju Održivi razvoj turizma Marta Prpić, Paula Gruškovnjak i Lara Troha.
S ciljem poticanja izvrsnosti Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu na svečanoj promociji magistara ekonomije nagrađuje najuspješnijeg studenta ili studenticu diplomskog sveučilišnog studija, s najvećom pohvalom Summa Cum Laude. Ove godine je ta čast pripala Jeleni Cimaš Vešligaj, studentici diplomskog sveučilišnog studija Menadžment u turizmu.


Uspješna suradnja


– Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija pozicionira se kao lider u sustavu visokoškolskog sveučilišnog obrazovanja kadrova orijentiranih na područje menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu i održivog razvoja, osiguravajući cjelokupnu vertikalu obrazovanja od preddiplomskih i diplomskih, do poslijediplomskih specijalističkih i doktorskih studija. Sukladno zahtjevima tržišta rada te slijedom trendova u sustavu visoke naobrazbe, Fakultet kontinuirano inovira nastavne planove i programe te ostvaruje uspješnu suradnju s gospodarstvom i lokalnom zajednicom. Kao znanstveno-nastavna ustanova fakultet razvija i unapređuje partnerske odnose sa studentima te promovira znanje i izvrsnost uvažavajući načela etičnosti i održivog razvoja u svim područjima djelovanja. Iskrene čestitke svim diplomiranim studenticama i studentima – zaključili su s FMTU-a.